Global Operations zou als alle verhalen waar zouden zijn de opvolger worden van de succesvolste mod ooit, Counter Strike. Global Ops wordt alleen geen mod zoals CS, maar een volledige titel. Langzamerhand begint er steeds meer informatie over de game naar buiten te komen en vandaag meldt GameSpy dat ze modellen van 4 van de wapens gekregen hebben van ontwikkelaar Barking Dog Studios.

Aanschouw de SubMachine Gun, Machine Gun en het pistool:

In deze game zal je natuurlijk weer twee groepen hebben. CT en de T's maar beide groepen zullen moeten opsplitsen om goed en succesvol te kunnen spelen. Je moet namelijk een aantal punten beschermen binnen te bepaalde tijd, erg goed tegen campen dus. Als het niet lukt in deze tijd zal de tegenpartij weer meer kans hebben om de ronde te winnen. Het klinkt natuurlijk allemaal erg leuk maar hoelang duurt het nog?

Ze zijn maar even aan Jeff Barnhart(de producer)hoelang ze nou bezig zijn. En ze kregen als antwoord al 9 maanden. Aardig lang dus en dat is een goede zaak voor de release datum.Als alles op rolletjes blijft lopen zou de game in het eerste kwartaal van 2001 klaar moeten zijn, maar we kennen het we-stellen-de-game-weer-uit syndroom van tegenwoordig...