GlitchHiker is winnaar Global Game Jam 2011 | Gamer.nl

GlitchHiker is winnaar Global Game Jam 2011 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Global Game Jam 2011 vond afgelopen weekend plaats in Hilversum en gaf ontwikkelaars de opdracht om in een 48 uur een game te maken met het thema 'uitsterven'. GlitchHiker, gemaakt door Jan Willem Nijman, Rami Ismail, Paul Veer, Laurens de Gier, Jonathan Barbosa Dijkstra en Rutger Muller, is een game die uitsterft als de speler niet goed genoeg is.

In GlitchHiker moeten spelers honderd muntjes verzamelen voordat ze doodgaan, en daarbij de dodelijke 'glitches' ontwijken. Wordt dat niet gehaald, dan komen er steeds meer fouten en bugs in de game, waardoor de game moeilijker wordt. Lukt het wel, dan verdwijnen er juist glitches en wordt het spel beter speelbaar. Tijdens de Global Game Jam wisten de verschillende spelers niet vaak genoeg honderd punten te halen waardoor de game uiteindelijk uitstierf.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou