Nieuws
Super Mario 64 Maker

Glitch in Super Mario 64 na 24 jaar opgelost

Rook ziet er weer uit, zoals het moet

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Een glitch in Super Mario 64 is 24 jaar na release gerepareerd. Modder zoinknoise heeft een patch voor de klassieke Mario-game uitgebracht.

Toen Super Mario 64 in 1996 uitkwam op de N64, zat er nog een fout in waar Nintendo overheen had gekeken. Door slechte formattering ontstond er een fout in de sprite van de rook die van Mario afkomt als hij in lava terechtkomt. Hierdoor zag de rook er anders uit dan het eigenlijk hoorde. De rook ziet er in de uitgebrachte uit als verschillende zwarte korrels in plaats van rookwolken die Nintendo eigenlijk wilde.

Modder zoinknoise heeft nu een ‘patch’ uitgebracht die rook naar de originele vorm herstelt. Screenshots van de originele rook en de herstelde rook zijn hieronder te bekijken. Deze patch is alleen beschikbaar voor de pc.

Lees hier een Reload over deze klassieke Mario-game. De kans is groot dat we later dit jaar de klassieker op de Switch kunnen spelen, hier lees je ons nieuwsbericht over mogelijke Mario-remasters voor de Nintendo-console.

Super Mario 64
Super Mario 64

Dit artikel delen:

Lees meer

Honor 9X Pro biedt hoogstaande game-ervaring voor weinig geld Crytek-ontwikkelaar trekt uitspraken over PlayStation 5 terug
1

Reacties op: Glitch in Super Mario 64 na 24 jaar opgelost

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    DaFixer83

    • 9 april 2020 08:03
    Het is een rom patch, dus lijkt mij gewoon mogelijk om op de originele hardware te spelen. Altijd leuk die rom patches.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.