Het ziet er naar uit dat gitaarfabricant Gibson rond aan het strooien is met aanklachten. Nadat ze een eerdere aanklacht tegen Activision neer hadden gelegd, klagen ze nu MTV Networks, Harmonix en grote winkelketens als Wal-Mart en Amazon.com aan.

De eerste aanklacht van Gibson was gebaseerd op een inbreuk van een Gibson-patent door de Guitar Hero-gitaar . Zij beweren in 1999 het gebruik van knoppen om een muzieksimulatie te verzorgen, vast gelegd te hebben. Activision legde als reactie tevens een aanklacht neer om die van Gibson ongeldig te laten verklaren.

Na deze gebeurtenissen heeft Gibson besloten het er niet bij te laten zitten en legde onlangs een aanklacht neer tegen MTV Networks en Harmonix. Het laatste bedrijf is een dochterbedrijf van MTV Networks en tevens verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de Guitar Hero-gitaar. Ook probeert Gibson nu te voorkomen dat Guitar Hero verkocht mag worden door middel van aanklachten neer te leggen tegen grote winkelketens als Wal-Mart, Amazon.com en Toys 'R' Us.

Het feit dat Gibson pas na drie jaar met deze aanklachten (gebaseerd op het knoppen gebruik van de gitaar) komt, lijkt er op dat zij een graantje mee willen pikken van het succes van Guitar Hero. Met de aanklachten tegen de winkelketens en de ontwikkelaar van de gitaar halen ze alles uit de kast om hun intellectueel eigendom te beschermen.