Gas Powered Games heeft vandaag drie nieuwe screenshots en de eerste informatie vrijgegeven omtrent Demigod, een nieuw soort RTS waarvoor men zich heeft laten inspireren op onder andere de Warcraft 3-mod Defense of the Ancients. In het spel bestuur je namelijk maar een centraal personage, een soort van held, die in RPG-stijl ervaring op doet en gebruik kan maken van verschillende voorwerpen die je aanschaft met de punten die je verdient voor het levelen.

Het spel focust zich met name op de multiplayer en zou uitermate geschikt moeten zijn voor korte spelletjes. Samenwerken wordt sterk aangemoedigd, want alleen dan zal het je lukken je tegenstander te domineren. Visueel kunnen we alvast indrukwekkende plaatjes verwachten, omdat er gebruik gemaakt wordt van de krachtige engine van Supreme Commander.

Toch lag de focust bij het ontwikkelen aanvankelijk totaal niet op de graphics. Demigod heeft namelijk opvallend lang in de White Box-fase verkeerd, waarbij de makers zonder alle grafische poespas uitgebreid verschillende gameplayconcepten konden uitproberen. Toen het spel vervolgens volledig in productie ging, was het al grotendeels speelbaar en behoorlijk uitgebalanceerd. Dus het lijkt erop dat het met de gameplay wel snor gaat zitten. Meer over Demigod lees je bij Worthplaying.