themagic schrijft:"Vandaag is de gids voor lanpartybezoekers online gegaan op gameparty.net" Deze gids stond eerst ook op Lanparties.nl, maar is toch er handig voor mensen die naar LAN's gaan. Er worden veel tips gegeven en het is erg usefull om als final checklist te gebruiken voordat je naar een LAN afraced.Allereerst heb je natuurlijk een computer nodig. Aangezien veel LAN parties sterk gericht zijn op het spelen van multiplayer spellen, heb je een betrekkelijk goede nodig. Een systeem met een PII/Athlon/Celeron processor, 64-128MB RAM, een 3d-kaart (voor als je 3d games wilt gaan spelen) en een flinke hardeschijf is voldoende.

Je moet je natuurlijk ook nog kunnen aansluiten op het netwerk. Hiervoor heb je een netwerkkaart (een Network Interface Card of NIC om precies te zijn) nodig. Een netwerkkaart doet hetzelfde als een modem- of ISDN-kaart. Het vormt een brug tussen de netwerkkabel en je computer. Netwerkkaarten zijn al voor 25 gulden te koop. Als je zelf geen ervaring hebt met het installeren van hardware is dat niet zo'n probleem. Je kan een kennis vragen, of iemand op de lanparty zelf aanschieten. Het is niet zoveel werk als je weet hoe het moet.

Naast een netwerkkaart heb je ook een netwerkkabel nodig. De netwerkkabel verbindt jouw computer via een hub met de rest van het netwerk. Een hub is een verzamelpunt in het netwerk. De netwerksignalen komen bij de hub binnen en de hub zorgt ervoor dat die signalen aankomen bij de computer waarvoor de signalen bedoelt waren.De complete gids kan je hier vinden.