'Ghost of Tsushima is niet altijd historisch accuraat' | Gamer.nl

'Ghost of Tsushima is niet altijd historisch accuraat' | Gamer.nl

Ghost of Tsushima speelt zich af in Japan tijdens de 13e eeuw, maar Sucker Punch deelt alvast even mee dat de game niet altijd even historisch accuraat gaat zijn.

Dit vertelt Chris Zimmerman, medeoprichter van de Amerikaans ontwikkelaar, in een interview met Gamespot. Volgens Zimmerman is het team erg ver gegaan om het eiland van Tsushima zorgvuldig te bestuderen, het verleden te begrijpen en dit vervolgens genuanceerd in de game te verwerken. Zo gelooft Zimmerman dat nauwlettende gamers die bekend zijn met de geschiedenis van Japan en het eiland kleine details zeker zullen appreciëren.

Zimmerman zegt wel dat de geschiedenis van Japan vrij geïnterpreteerd wordt en dat historische accuraatheid is opgeofferd voor bepaalde creatieve keuzes. Zo heeft de armor van de samoerai volgens Zimmerman een bepaalde uitstraling gekregen door comics, films en games. Deze armor die men in de media ziet is niet te vergelijken met de echte bepantsering uit die tijd. In de 13e eeuw was de bepantsering van samurai namelijk erg gering. De ontwikkelaars hebben ervoor gekozen het hoofdpersonage te versieren in een outfit die eigenlijk alleen voorkwam tijdens de periode van de Strijdende Staten (15e en 16e eeuw) in plaats van de 13e eeuw. Dit is een voorbeeld waar de ontwikkelaar heeft gekozen voor creativiteit in plaats van historische accuraatheid.

Daarnaast zegt de medeoprichter ook:“De manier waarop ik er over denk is: als we afwijken van de historie dan doen we dan bewust. We hebben heel veel hulp gekregen van onze vrienden van Sony in Japan, onzn Japanse vrienden in Sony US en alle culturele adviseurs, zodat we niet onbewust historische inaccuraat zijn. Er zijn dingen die we op een andere manier doen en we willen die besli ingen met wijsheid benaderen."

Ghost of Tsushima

Een specifiek voorbeeld waar Sucker Punch volgens Zimmerman veel moeite voor heeft gedaan, is dat bepaalde vogels op het eiland zijn opgenomen om in de game te verwerken. Maar ook het feit dat in Japan de krijgers hun paard geen naam gaven. Zo hadden de Japanse vertalers een scène vertaald, waar ze de naam van het paard hadden weggelaten.

Zimmerman wil dus een balans vinden tu en de wereld van de samoerai zoals men die kent en een accurate weergave. Zo vertelt Zimmerman dat de tekens die gebruikt worden in de game Kanji zijn van dat tijdperk en niet de Kanji die Japanners vandaag de dag gebruiken.

Ook de manier waarop Jin (het hoofdpersonage) vecht is een balans tu en realistische vechtstijlen en gameplay dat er goed uitziet en aanvoelt. De motion capture wordt uitgevoerd door een expert in oude vechttechnieken, waaronder Bushido en Mongol-stijlen. Daarentegen vertelt Zimmerman dat de spin strike in het echt nooit gedaan wordt, omdat men dan zijn rug moet toe keren.

Ghost of Tsushima verschijnt exclusief voor PlayStation 4, een releasedatum is nog niet aangekondigd.

Ghost of Tsushima
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou