Gezin krijgt 20.000 dollar die zoon op Twitch doneerde terug

Gezin krijgt 20.000 dollar die zoon op Twitch doneerde terug

De moeder van een tiener die 19.870,94 dollar op Twitch doneerde, heeft het geld teruggekregen.

De tiener haalde het geld van de spaarrekening van zijn moeder en doneerde gedeeltes van het bedrag tussen 14 en 30 juni aan diverse streamers. Het zou naar streamers als Tfue, Ewokttv, Gorb en sportmannen als Kurt Benkert (Atlanta Falcons) en Meyers Leonard (Miami Heat) zijn gegaan.

"Ik ben zo opgelucht dat het geld weer op mijn rekening staat en dat de nachtmerrie voorbij is", aldus de moeder tegen Dotesports. Er zou een paar honderd dollar ontbreken, maar de moeder zou tevreden zijn en het hierbij laten.

De moeder kreeg het geld terug door contact op te nemen bij Xsolla, een partner van Twitch en een betaalservice. Wel geeft ze aan dat contact opnemen met Twitch zelf voelde als "tegen een stenen muur oplopen". Niemand zou op haar berichten hebben gereageerd, al zou het account van haar zoon wel abrupt zijn gesloten, waardoor "alle informatie over transacties verdween".

Haar zoon zou er volgens zijn moeder spijt van hebben en krijgt tegenwoordig begeleiding. Hij kan nu alleen games spelen terwijl er toezicht over hem wordt gehouden. Xsolla heeft de account van de jongen permanent geblokkeerd zodat er geen donaties meer gemaakt kunnen worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

... WIE GEEFT ER DAN OOK ZIJN BETAAL GEGEVENS AAN ZN KINDEREN!!!!!!! sorry hoor maar ouderschap tegenwoordig... Dat is ook meteen een reden waarom ik betalen voor mezelf ook nog steeds zo moeilijk mogelijk maak.

0
test

@HunterSeeker en dan nog wel van een spaarrekeing , die heb je vaak niet gelinkt staan met een betaal app dan heeft die zoon toch eerst over moeten schrijven naar een betaalrekeing , als er bij mij wat verandert op mijn rekening krijg ik dat gelijk via een bericht door .. dus ik vian het sowieso al raar dat kinderen zo maar even wat kunnen betalen online zonder daar maar een wachtwoord of zo voor moet hebben .. de enige die hier vast staat is paypal .. maar goed die geven ook de garantie als er iets niet naar wens verlopen is dat je je geld terug kan vragen.. maar wel aardig van die zoon dat hij zo vrijgevend is om aan Twitch mensen te doneren , maar doet dat dan van je eigen geld en niet van iemand anders zijn of haar geld,

0
test

@ravw Dan ga jij er van uit dat iedereen bankiert met een app, maar een hoop mensen gebruiken nog steeds geen app..

0
test

@HunterSeeker denk dat een credit card gelinkt stond aan de spaarreking. En dat die daar de gegevens van had genomen en dat er dan automatish het geld er afgehaald word. Maar dit is een pure gok van me.

0

@HunterSeeker Heb jij kinderen? Aan je reactie te zien denk ik het niet. Shit happens, bij mij ook pas gebeurd. Ik zag dat er via google play voor 11 euro via mijn creditcard afgeschreven was, kon ik niet plaatsen. Blijkt dat mijn zoontje van 2 de tablet te pakken had gekregen en in een spel willekeurig knopjes heeft gedrukt en geld had uitgegeven. Is gelukkig een klein bedrag en heeft ons geleerd dat wij het inderdaad beter moeten beveiligen. Maar dat heeft niks met opvoeding te maken.

0
test

Maar waarom heeft een "tiener" dan ook toegang tot de spaarrekening van ouders? Echt, kinderen worden zeer slecht tot niet meer opgevoed tegenwoordig. Ouders hebben niets meer te zeggen. Vroeger kreeg het kind een klap in het gezicht, nu de ouders.

0

Aanbevolen voor jou