De ontwikkeling van de first person shooter Psychotoxic van het Duitse NuclearVision heeft zo zijn bergen en dalen gekend. Het begon allemaal mooi en veelbelovend, maar het spel liep tijdens de ontwikkeling redelijk wat vertraging en werd als klap op de vuurpijl (wat bezielt iemand op een vuurpijl te slaan?) zelfs gedumpt door uitgever CDV.

NuclearVision ging echter niet bij de pakken neerzitten (zou raar zijn ook, naast pakken op de grond gaan zitten) en werkte hard door. Men vond uiteindelijk zelfs een nieuwe uitgever voor Duitstalige gebieden en het spel is inmiddels zo goed als klaar om de Duitse markt te bestormen. Psychotoxic laat de speler de rol aannemen van een aartsengel, Angie Prophet genaamd, die in de dromen van mensen moet treden om deze van slechte gedachten te zuiveren. Hiermee zal de ondergang van de wereld moeten worden voorkomen.

Om te laten zien wat Psychotoxic in huis heeft, heeft men een trailer uitgebracht die enkele minuten high-res ingame footage laat zien. Vooral de physics engine en de mooi afgewerkte omgevingen zijn indrukwekkend. De trailer is te downloaden bij 4Players, 3D Gamers, Worthplaying en GamersHell.