Dat de gevangenissen vol zitten is wel bekend. Discussies over meerdere gevangenen op een cel laaien af en toe op. Ook in Amerika kan er gesproken worden over volle cellen. Dat die gevangenen af en toe moeten ontspannen en dat graag en vaak doen door middel van het spelen van games is ook niet onbekend. Nu blijkt dat games als Grand Theft Auto: San Andreas gevangenen de mogelijkheid geven om in die game hun gewelddadige daad waarvoor ze vastzitten nogmaals kunnen naspelen.

Een bewaker zei dat hij een gevangene een personage in de game zag doodsteken, precies de daad waarvoor hij was veroordeeld. Volgens Edward Garnier, PR manager van de gevangenis, is dit natuurlijk niet de bedoeling. Gevangenen moeten hun tijd gebruiken om nuttige en positieve dingen te doen.

Er kunnen dan ook vraagtekens gezet worden bij het toestaan van consoles in de gevangenis en de games die er gespeeld mogen worden. Spelen de gevangenen daadwerkelijk met opzet hun moorden na, of is dat gewoon wat er in die game mogelijk is en zelfs gedaan moet worden?