Nieuws
Overwatch 2

Gesprekken in Overwatch 2 worden omgezet naar audiotranscripties

Blizzard wil sommige gesprekken analyseren voor giftig gedrag van spelers

Geschreven door Michel Musters op
Blizzard neemt in "een selectie aan landen" sommige audiochats van de pc-versie van Overwatch 2 op, zodat de gesprekken geanalyseerd kunnen worden voor "verstorend gedrag".

Dat blijkt uit de beschrijving van een recentelijk uitgekomen patch voor de game. Het is niet duidelijk in welke landen de in-game gesprekken van spelers precies worden opgenomen. De opnames zijn louter voor het ontdekken van verstorend gedrag en worden alleen gemaakt wanneer een speler door anderen wordt gemeld bij Blizzard.

Wanneer een speler wordt aangegeven, zal een opname van recente audio worden gebruikt om een tijdelijk tekstbestand aan te maken via transcriptiesoftware. Niemand luistert volgens Blizzard naar de daadwerkelijke audio-opname, die na de transcriptie meteen wordt gewist.

De multiplayergame is sinds dit najaar verkrijgbaar op pc en consoles en is free-to-play. Het spel scoorde een 7 op Gamer.nl: "Overwatch 2 doet veel goed, maar tegelijkertijd ging bijna alles voor, rond en na de lancering mis. Het is moeilijk om door al die bomen van fouten het bos te zien, terwijl ergens in die puinhoop nog steeds een van de leukste shooters van het moment verstopt zit. Deel twee voert een aantal broodnodige verbeteringen door waardoor het in theorie beter speelt dan ooit tevoren. In de praktijk voerden afgelopen week helaas de vele bugs en serverproblemen de boventoon . Het is daarom ‘maar beter’ dat deel twee free-to-play is, want hier mag je eigenlijk geen geld voor vragen."

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Citizen kan de rest van de maand gratis uitgeprobeerd worden Resident Evil 4 Remake bevat mogelijk in-game aankopen
4

Reacties op: Gesprekken in Overwatch 2 worden omgezet naar audiotranscripties

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  anyaka

  • 21 november 2022 10:39
  Hoe kan na dat een speler wordt aangegeven een recente opname gebruikt worden als er alleen een opname gemaakt wordt nadat een speler een andere speler aangeeft.
  De enige manier is als er altijd opnames gemaakt worden.
  Dat de opnamen gewist worden en de transcriptie dus niet gecontroleerd kan worden op hoe accuraat die is is ook niet handig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 21 november 2022 11:45
  @anyaka Ik denk dat een gesprek inderdaad altijd wordt opgenomen, kost alleen opslag en dat kost geen drol, en dat een gesprek alleen bij een melding wordt omgezet naar tekst en genanalyseerd wordt. Dat laatste kost namelijk wel heel veel rekenkracht en zeker gezien de hoeveelheid gesprekken bijna niet te doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 21 november 2022 11:05
  Welcome to the 2020's!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ronnyp

  • 21 november 2022 12:47
  Wat mis ik de oude call of duty tijd tegenwoordig. Elke potje leerde je een nieuw scheld woord of iets anders grappigs. Mijn vocabulaire in nog nooit zo groot geweest haha.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.