De bronnen van Game Informer melden dat het apparaat op, of kort voor de E3-beurs in juni wordt aangekondigd. IGN meent dat er deze maand al een vooraankondiging komt voor het apparaat. De spelcomputer, momenteel ook wel Wii HD of Wii 2 genoemd, is volgens bronnen van websites CVG en IGN "veel krachtiger dan de PlayStation 3 en Xbox 360". GameInformers informanten waren niet eenduidig op dit punt.

CVG meldt dat de controller voor het apparaat meer is dan een geüpgrade Wii-afstandsbediening; de nieuwe controller zou zijn eigen HD-scherm hebben. IGN meldt dat het hier gaat om een touchscreen. Volgens IGN zullen alle Wii-games ook te spelen zijn op dit nieuwe apparaat. Aangezien de Wii ook GameCube-games kan afspelen en de Nintendo 3DS ook DS-games, zou dit een logische stap zijn.

Eerste games

De verschillende bronnen zijn het erover eens dat de opvolger van de Wii eind 2012 op de markt komt. Uitgevers en ontwikkelaars hebben al kennis mogen maken met het apparaat en volgens CVG zijn sommige partijen zelfs al bezig met de ontwikkeling van hun eerste game voor de nieuwe spelcomputer.