Geruchten afkomstig van interne bronnen doen vermoeden dat Microsoft bezig is met de ontwikkeling van een Blu-Ray speler voor de Xbox 360. Het van oudsher Amerikaanse softwarebedrijf heeft in het verleden al toegegeven dat een optionele Blu-Ray speler voor de Xbox 360 nog altijd tot de mogelijkheden behoort. Zeker nadat het door Microsoft gesteunde HD-DVD formaat van Toshiba enkele maanden geleden verging.

Opvallend aan dit gerucht is de vermelding van het bedrijf dat de ontwikkeling op zich zou hebben genomen, namelijk 'Toshiba Samsung Storage Technology'. Toshiba was de ontwikkelaar van HD-DVD, welke in het verleden concurreerde met Sony's Blu-Ray. Als de geruchten waar zijn, lijkt het erop dat Toshiba hun trots opzij heeft gezet en de strijdbijl voorgoed heeft begraven.

Volgens X-bit labs is de Blu-Ray speler al klaar om verscheept te worden, maar van een releasedatum is nog geen sprake. Hoewel details over het apparaat schaars zijn, zou het product tussen de $100 en $150 moeten gaan kosten.

Update: Microsoft heeft de geruchten stellig ontkend: "Zoals we eerder hadden gezegd, heeft Microsoft geen plannen om een externe Blu-Ray speler te introduceren. Het zijn de games waarvoor consumenten een console kopen, en we blijven gefocust op het aanbod van een zo groot mogelijk aanbod blockbuster games."