Op de website Neocrisis.com heeft ene Ryan, geruchten over God of War 3 verspreid. We benadrukken dat het om geruchten gaat en dat onderstaande gegevens niet door Sony bevestigd zijn.

Volgens Ryan zullen de graphics waanzinnig zijn en zal alles nog realistischer aanvoelen. De beelden zullen echter niet de aandacht van het spel halen.

De gameplay zal compleet verschillend zijn van de voorgaande God of War games. Zo zal er een nieuw vechtsysteem geintroduceerd worden en zal in diverse plekken een free roam optie aanwezig zijn. Hoewel het laatste nog niet is bevestigd en afhangt van hoeveel budget er ligt voor de game.

De verhaallijn zal nieuw zijn, evenals de missies. Er zullen 5 of 6 delen zijn (afhankelijk van de verhaallijn) en elk deel zal weer 5 actes hebben. Het zal waarschijnlijk mogelijk zijn voor de spelers om met verschillende personages te spelen. In tegenstelling tot andere God of War games zullen de eindbazen veel moeilijker zijn.

De mogelijkheid bestaat om je personage te customizen en eigen wapens te maken. Online zullen team death match en andere game modi beschikbaar zijn om ook tegen elkaar verder te spelen.  

Of deze geruchten waarheid zijn of worden moet nog blijken. Wellicht dat de E3 of Leipziger Games Convention meer licht op God of War 3 kan laten schijnen.