Gamecube-minnend internet gonsde de afgelopen dagen over geruchten wanneer de Gamecube in Europa zou neerstrijken. Sommige sites wisten te melden dat de Gamecube op zijn vroegst in november 2002 zou komen, waar anderen spraken over maart 2002. Verwarring alom, wie heeft er nou gelijk?

Laten we eens beginnen te kijken naar wat IGN en Gaming-Age gisteren wisten te melden. Beide sites wisten ons te vertellen dat we de Europese Gamecube pas konden verwachten tussen April 2002 en Juni 2002. Kort daarop kwam Nintendo of Germany met de verklaring dat de Gamecube nog steeds gericht stond op maart 2002. Vervolgens wist ook Nintendo of France dit te melden. Vervolgens kregen we van verschillende kanten van zogenaamde 'insiders' te horen dat de Gamecube pas in november zou komen, waar een ander ons wist te vertellen dat we nog maar tot maart hoefden te wachten.Om overtollige geruchten de wereld uit te helpen: dit jaar krijgen we hem sowiso niet meer; Nintendo wil zoveel mogelijk Gamecube's in Amerika leveren om daar aan de grote vraag te voldoen.

Maart zou dan ongeveer de eerste mogelijkheid zijn voor Nintendo om een redelijk aantal Gamecube's in het Europese continent te plaatsen. Maar ook april, juni en november zijn wat dat betreft uitstekende data: dan kunnen ze hier immers meteen een miljoen Gamecube's verkopen.

Ondanks dat ook wij nog in het duister tasten omtrend de precieze releasedate, lijkt het hoogstonwaarschijnlijk dat je zal moeten gaan wachten tot juni of zelfs november. Maart of april lijkt het meest logisch, ook gezien het feit dat een achterstand op de Xbox en de PlayStation2 in Europa de Gamecube wel eens fataal zou kunnen gaan worden, en Nintendo ongetwijfeld de console goed wil laten verkopen.

Al met al blijft het wachten op een officieel persbericht van Nintendo, zonder dat zijn alle releasedates die je op internet gebaseerd op pure speculatie.

Zo'n 'officieel persbericht' is waarschijnlijk niet ver meer van ons verwijderd, bronnen van verschillende kanten bevestigen dat Nintendo het ons binnen een week gaat duidelijk maken. Nintendo zal het ons voor de kerst in ieder geval duidelijk hebben gemaakt: op deze manier zal het bedrijf potentiele PlayStation2 kopers ervan kunnen overtuigen dat ze er beter aan doen om op de Gamecube te wachten. Iets soortgelijks deed Nintendo bij de Europese launch van de Nintendo64, die ook de kerst mistte.