Gerucht: Xbox Lockhart heeft dezelfde CPU als Series X

Gerucht: Xbox Lockhart heeft dezelfde CPU als Series X

De Xbox Lockhart, de mogelijke goedkopere versie van de Xbox Series X, heeft dezelfde CPU als de Xbox Series X. Dat zegt The Verge-journalist Tom Warren op Twitter.

Vorige week had Tom Warren nog gezegd dat de Lockhart een iets langzamere CPU (processor) had dan de Xbox Series X. Nu meldt hij dat de goedkopere Xbox-console, die overigens nog niet bevestigd is, toch krachtiger is dan gedacht. Volgens Warren heeft de Lockhart namelijk dezelfde CPU als de Xbox Series X, maar wel een andere kloksnelheid en capaciteit van de GPU (videokaart) dan de Series X. De tweet van Warren is hieronder te bekijken.

De Xbox Lockhart is nog niet officieel aangekondigd door Microsoft. De Xbox Series X moet ergens eind dit jaar uitkomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Voor degenen die nu denken {als het dezelfde cpu is, waarom dan niet gewoon net zo snel laten draaien? Omdat ie dan ook warmer wordt en dus betere koeling moet hebben, en daar zal op bespaard zijn voor deze goedkopere versie. Gebeurd in pc land ook veel hoor.

0

@darkmanwls goeie toevoeging!

0
test

@fonsrutte Scrap that.

0
test

@darkmanwls zal die zelfde CPU als series x hebben en gpu van one x.

0
test

@darkmanwls CPU is net zo snel als van de Series X. Dat is letterlijk wat hij tweet. De GPU zal kleiner en/of zuiniger zijn.

0
test

@CroniC Zag t effe verkeerd, artikel verwoord het ook beetje vreemd. Blijft een feit dat het vaker gebeurd dat een goedkoper product soms gewoon de exact zelfde chips heeft als een duurdere, die alleen wat langzamer draaien.

0
test

Als de prijs ernaar is misschien wel een goeie budget oplossing om toch de Xbox exclusives mee te krijgen.. Eerste keus blijft voor mij de PS5 met discdrive en daarna een eventuele PSVR 2. Best slim van Microsoft om een goedkoper alternatief aan te bieden voor de vast prijzige XboxSeriesX. Ik verheug me nu al op alle comparison video's op YT..

0
test

@clandestine666 geruchten zijn dat series x goedkoper word dan ps5.

0
test

@hulstpower Er zijn altijd geruchten. en totdat de bedrijven het officieel bevestigen blijft het dat ook. Plus dat, tenzij het echt om honderden euro's verschil gaat de prijs voor mij niet de doorslag is wat ik koop. Playstation heeft meer exclusives die mij aanspreken en ik kan xbox games op mn pc spelen.

0
test

@hulstpower Ja, weet ik, maar ik ga sowieso voor PS5 als primaire console om diverse redenen. Alleen zeer benieuwd naar de nieuwe Halo, vandaar.

0

Aanbevolen voor jou