Gerucht: Xbox-gebruikersnamen straks niet meer uniek

Gerucht: Xbox-gebruikersnamen straks niet meer uniek

Windows Central zegt van bronnen gehoord te hebben dat de sociale functionaliteiten van Xbox Live onder de loep worden genomen. Zo is het straks wellicht mogelijk om een Gamertag naar voorkeur te kiezen.

Op dit moment zijn alle Xbox-gebruikersnamen, bestaande uit maximaal 15 letters, cijfers en spaties, nog uniek. Volgens nieuwswebsite Windows Central is het binnenkort echter mogelijk om een naam naar voorkeur te kiezen, ook al is deze al bezet door een andere speler. De nieuwe weergavenamen krijgen dan een unieke hashcode, zoals ook het geval is op onder andere Battle.net en Discord.

Niet alleen Gamertags, maar ook Xbox Live-profielen krijgen een herontwerp. Dit ontwerp moet gaan lijken op dat van de nieuwe Windows 10 Game Bar, welke sinds deze maand beschikbaar is voor pc. De Game Bar bevat nu naast de sociale Xbox-functionaliteiten ook integratie voor onder andere groepschats, een overzicht van computerprestaties en Spotify.

Microsoft uitte eerder dit jaar al de ambitie om Xbox Live naar alle mogelijke platformen te brengen. Zo werd in maart aangekondigd dat de dienst naar Android en iOS komt en zijn er geruchten dat ondersteuning voor de Nintendo Switch ook in ontwikkeling is. Wellicht krijgen we nieuws over Xbox Live te horen tijdens de E3-persconferentie van Microsoft, welke plaatsvindt op zondag 9 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd. Bekijk ook in ons overzicht van alle E3-persconferenties wanneer de presentaties van andere uitgevers plaatsvinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goede ontwikkeling! Kan ik eindelijk een username hebben die ik wil gebruiken, zonder dat een ander onbekend iemand deze al ingepikt heeft.

0
test

GTA V voor de Switch uitbrengen en dan inloggen met m'n xbox live profiel.

0

Aanbevolen voor jou