Gerucht: Volgende generatie consoles komt in 2020

Gerucht: Volgende generatie consoles komt in 2020

Jason Schreier, journalist van Kotaku, praat op ResetEra over de mogelijke releasedatum en specificaties van de volgende generatie PlayStation en Xbox. Ook reageert hij op eerdere geruchten van fans.

Hoewel fans nog steeds hoop hebben op een nieuwe PlayStation- en Xbox-console dit jaar, beweert Jason Schreier op het forum ResetEra dat de volgende generatie consoles pas in 2020 verschijnt. Ook zegt de bekende journalist van Kotaku dat er, in tegenstelling tot wat eerdere geruchten zeiden, bijna geen testversies van de consoles in omloop zijn.

Schreier vertelt dat slechts een paar ontwikkelaars binnen grote studio's op de hoogte zijn van de geschatte specificaties van de next-gen consoles. Hij meldt ook dat het aantal teraflops van de volgende generatie consoles wellicht meer dan verdubbeld wordt ten opzichte van de PlayStation 4 Pro (4.2 teraflops) en Xbox One S (6.0 teraflops). Sony en Microsoft zouden ernaar streven om boven de 10.7 teraflops te komen van het recent aangekondigde Google Stadia.

Dit is echter gebaseerd op beperkte informatie en aannames van sommige ontwikkelaars. Een van de aannames is dat de consoles tweemaal zo krachtig worden als de huidige consoles. Heel precies is de informatie dus niet.

Er wordt ook een probleem in kaart gebracht door Schreier. Hij legt namelijk uit dat niet de hardware-restricties, maar het grote aantal verschillende platformen zorgt voor verhindering tijdens de ontwikkeling van grote games. Door de hardware-upgrades van de PlayStation 4 Pro en Xbox One X en de huidige geruchten rond de specificaties van de volgende generatie consoles, is dit probleem nog groter geworden en moeten teams keuzes gaan maken tijdens de ontwikkeling.

Bekijk ook onze overzichten, waar alle geruchten en feiten van de PlayStation 5 en Xbox 'Scarlett' op een rij staan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar waarom staat er dan een plaatje van Sony bij het artikel? Ik zou het een beetje neutraal houden. Begrijp me niet verkeerd ik kijk uit naar Sony maar ook naar Xbox en misschien wel nintendo(denk de laatst genoemde nog niet).

0
test

@Aces-82 Misschien omdat van alleen die console de naam al vast staat. 🤔 Het kan inderdaad objectiever.

0
test

@bigds9fan Maar Xbox heeft al aangegeven dit jaar de volgende generatie te tonen met e3 toch? Kan het fout hebben

0
test

Fans willen teveel en te snel iets, voor mij voelt het dat deze consoles nu in de top zijn van hun bestaan, waar games echt top zijn. Het mag voor mij best nog even duren tot 2021/2022.

0

Aanbevolen voor jou