Gerucht: Ubisoft werkt aan Mario-rpg voor Switch met Rabbids | Gamer.nl

Gerucht: Ubisoft werkt aan Mario-rpg voor Switch met Rabbids | Gamer.nl

Ubisoft zou werken aan een turn-based rpg die de Mario- en Raving Rabbids-franchise combineert voor de Nintendo Switch.

Dat claimt Laura Dale, één van de mensen die voor de onthulling van Nintendo's nieuwe console een aantal correcte details op internet plaatste. Dale zegt deze informatie van bronnen binnen zowel Nintendo als Ubisoft te hebben vernomen.


De turn-based rpg zou een werktitel hebben genaamd 'Mario RPG: Invasion of the Rabbids'. Hoewel de game door Ubisoft zou worden ontwikkeld, zou Nintendo de ontwikkeling nauwlettend in de gaten houden om er voor te zorgen dat het Mario-universum correct wordt weergegeven en dat de game op de lancering van de Switch in maart 2017 uitkomt.

In de game zou het Mario-universum worden overrompeld door een invasie van de Rabbids. Hoewel er diverse cameo's van belangrijke personages uit de Mario-franchise voorbij komen, zouden de hoofdpersonages in de game gebaseerd zijn op minder grote Mario-personages, waaronder Yoshi.

De game zou speelbaar zijn op Nintendo's Switch-evenement in Japan in januari. De JoyCon-controller zou trillen wanneer een Rabbid 'in de game springt'. Het idee is namelijk dat de Rabbids ook het Switch-systeem van de speler bezetten en overnemen en de gameplay kunnen beïnvloeden.

Eerder deze week gaf Dale al meer informatie over dingen die ze heeft gehoord van haar bronnen. Zo zou de Switch-console in maart ook lanceren met een driedimensionale Mario-platformer, een remaster van The Elder Scrolls 5: Skyrim en een nieuwe versie van Splatoon. Een aantal weken daarna zou Mario Kart 8 met extra content moeten uitkomen en het langverwachte The Legend of Zelda: Breath of the Wild moet later in het jaar uitkomen. Tevens werd vandaag bekend dat een nieuwe registratie voor het Wave Race-handelsmerk is aangevraagd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou