Bill Gates zou aankomende zondag wel eens een grote aankondiging omtrent het Xbox-merk kunnen doen op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dit speculeert The Seattle Times, al geeft men niet aan of men valide bronnen heeft om de speculatie te ondersteunen.

De schrijver van het artikel, Brier Dudley, verwacht dat Microsoft de Xbox-licentie gaat 'uitlenen' aan derde partijen, zodat ze de techniek van de Xbox 360 kunnen gebruiken in bepaalde electronische apparaten. Vooral Toshiba zou, aldus Dudley, een geschikte kandidaat zijn om een digitale videorecorder te lanceren, met een hard-drive, HD-DVD speler en een Xbox-speler er ingebouwd. Toshiba zou op deze manier Microsoft kunnen helpen de Xbox 360 onder de aandacht te krijgen van de Japanse consument en de strijd met Sony's Blu-ray aan te gaan.

Daarnaast speculeert Dudley over een nieuw model van de Xbox 360 met een ingebouwde HD-DVD speler. Dat lijkt ons niet heel onwaarschijnlijk, omdat Sony in elke PlayStation 3 ook een Blu-ray speler ingebouwd heeft. Rest de vraag of er niet teveel verschillende modellen van de Xbox 360 op de markt verschijnen.

De speech die de man die Microsoft groot maakte gaat houden, zal de laatste ooit zijn die hij gaat houden op de CES. Deze zomer zal hij zijn rol als grote baas van het bedrijf min of meer opgeven.