Gerucht: Project Scorpio-specificaties mogelijk deze week onthuld | Gamer.nl

Gerucht: Project Scorpio-specificaties mogelijk deze week onthuld | Gamer.nl

Windows Central heeft uit anonieme bronnen vernomen dat een grote gamewebsite deze week de specificaties van Microsofts Project Scorpio gaat href="http://www.windowscentral.com/major-outlet-poised-officially-reveal-specs-next-xbox-project-scorpio?utm_medium=slider&utm_campaign=navigation&utm_source=wp">onthullen</a>. Ook zouden bronnen hebben gezegd dat onder andere Red Dead Redemption 2 en Forza 7 de 4K-capaciteiten zullen <a href="http://m.windowscentral.com/forza-motorsport-7-4k-project-scorpio-xbox">tonen</a>.

Windows Central zegt de specificaties van de console al te hebben gehoord, die mogelijk deze week worden onthuld. Specifiek donderdag wordt genoemd, maar dat is volgens hen niet helemaal duidelijk. Volgens de geruchten zou het ESRAM-geheugen van de Xbox One worden ingewi eld voor 12GB GDDR5-geheugen. Ontwikkelaars zouden moeten ontwikkelen voor beide typen geheugen, aangezien games op beide apparaten moeten verschijnen.

Ook zou Project Scorpio een opvallend "compact" design hebben. Iets wat een tijd geleden opdook als gerucht over het ontbreken van een externe voeding.

Microsoft zou onder andere Forza 7 aankondigen om de native 4K-capaciteiten van de console te tonen. De lijst zou volgens Windows Central afkomstig zijn van reclamemateriaal en verschillende games noemen die de zes teraflops gebruiken.

In de lijst staan Crackdown 3, State of Decay 2, Call of Duty, Fifa, Madden, Battlefront 2, en Red Dead Redemption 2. Project Scorpio zou vanaf de lancering daarnaast een bibliotheek hebben met games die nu op 900p of 1080p draaien, en kunnen upscalen naar 4K.

Of de specificaties of enkele games voor Project Scorpio ook daadwerkelijk deze week onthuld gaan worden, is nog maar de vraag. Het zou pa en bij de uitspraak van Phil Spencer dat de E3-presentatie meer tijd aan games zal moeten besteden. Daarnaast bevestigde bekend lekker Shinobi 602 op Twitter het gerucht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou