Steeds sterker wordende geruchten wijzen erop dat Sony met een bijzonder ingrijpende update gaat komen voor de PS3. GDC's Jamil Moledina had het er al over dat PS3 eigenaars tijdens de komende keynote speech van Phil Harrison tijdens de GDC "erg blij" zullen worden. De niet altijd even betrouwbare site Kotaku heeft van een bron gehoord dat Moledina hiermee verwees naar de nieuwe Playstation Home functie waarmee Sony op de proppen gaat komen.

Playstation Home zou een soort mix moeten worden van de Microsofts achievements en Nintendo´s Mii´s. Met de update krijgt elke geregistreerde gamer een eigen avatar met een eigen virtuele kamer. Deze kamer is in te richten met allerlei objecten die verdiend kunnen worden met het uitvoeren van specifieke taken in games. Deze kamer is op zijn beurt weer te showen aan andere PS3 eigenaars. Elke nieuwe game zal deze functie moeten ondersteunen.

De Home functie lijkt niet geheel uit de lucht zijn gegrepen. Eerdere statements van Sony PR mensen, waaronder Phil Harrison, ondersteunen het gerucht dat er een soort van sociale MySpace-achtige structuu r voor de PS3 geïmplementeerd gaat worden. We hopen dat de komende GDC die morgen begint meer duidelijkheid gaat brengen.