Gerucht: Sony en Microsoft verlagen console-productie in China

Gerucht: Sony en Microsoft verlagen console-productie in China

Sony en Microsoft hebben volgens de Japanse krant Nikkei plannen om hun console-productie in China te verlagen. Ook Google, Amazon en verschillende computerfabrikanten zouden een deel van hun producten niet meer in China willen produceren.

De Japanse krant Nikkei zegt van bronnen gehoord te hebben dat verschillende grote bedrijven een aanzienlijk gedeelte van hun productiecapaciteit uit China gaan verplaatsen. Nadat in juni al werd beweerd dat Nintendo de productie van de Switch heeft verplaatst van China naar Zuid-Oost Azië, zouden nu ook Sony en Microsoft van plan zijn om minder consoles te produceren in het land.

De mogelijke reden voor Sony en Microsoft om een gedeelte van hun productie te verplaatsen uit China, is de lopende handelsoorlog van het land met de Verenigde Staten. De Trump-administratie had plannen om 300 miljard dollar aan nieuwe tarieven op te leggen aan China, waaronder een tarief van 25 procent op consoles. Na onder andere een gezamenlijke brief van Sony, Nintendo en Microsoft en een bezoek aan de Chinese President Xi Jinping, zijn de plannen voor deze tarieven echter voorlopig geschrapt.

Niet alleen Sony en Microsoft, maar ook Google, Amazon en computerfabrikanten HP, Dell, Lenovo Group, Acer en Asustek zijn volgens Nikkei van plan een deel van hun producten niet meer in China te laten produceren. De grootte van de productiecapaciteit die wordt verplaatst en naar welke landen deze productie wordt verplaatst is niet bekend, maar wel is zeker dat dit een grote klap gaat zijn voor de Chinese export van elektronica.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik denk dat dit geen gerucht is, maar harde waarheid. De handelsoorlog tussen USA en China gaat zijn nare vruchten afwerpen. En de consument is hier (straks) de dupe van.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ze zullen wel moeten, anders zal de prijs van de consoles in Amerika binnenkort zo'n 25% stijgen. En zeker met de Ps5 en Scarlett die beide eind volgend jaar komen zou dat extreem kut zijn. Het lijkt er al op dat beide consoles richting de $500 gaan, tel daar dan die 25% nog ff bij op en je gaat dus richting de $600-$650.

0

Aanbevolen voor jou