Nieuws
Overwatch League

Overwatch League verwelkomt binnenkort wellicht eerste vrouwelijke speler

Zarya-expert gaat naar onbekend team

Geschreven door Arran Winmai op
De Overwatch League krijgt binnenkort mogelijk voor het eerst een vrouwelijke speler.

Kim "Geguri" Se-yeon is een Zuid-Koreaanse Overwatch-streamer die vooral goed is in de tank en support Zarya. Op Twitch meldde zij dat ze is aangenomen door een buitenlands team bij de Overwatch League. "Over teams, ik ga naar een buitenlands team. Ik heb veel aanbiedingen gehad", vertelde ze volgens een vertaler op Reddit. Als dit daadwerkelijk doorgaat wordt Kim Se-yeon de eerste vrouwelijke speler bij de Overwatch League.

Welk team ze gaat versterken is nog onbekend, maar op het moment wordt vermoed dat het gaat om het New Yorkse team Excelsior, omdat dat het team is die ze het eerst volgde op Twitch. Bovendien heeft Excelsior spelers in het team die vloeiend Koreaans spreken.

Volgens een woordvoerder van Overwatch tegenover PC Gamer staat er nog niets vast. In de mail vertelt hij dat "spelers niet gezien worden als lid van de Overwatch League totdat we een contract van een speler ontvangen voor een team en die goedgekeurd hebben". Omdat het kantoor nog niets ontvangen heeft staat nog niets vast.

In juli liet Blizzard weten dat Overwatch League-spelers een vaste salaris verdienen van 50,000 dollar per jaar, ongeveer 40.500 Euro. Bovendien kunnen er bonussen verdiend worden door play-offs en competities te winnen. Om te vergelijken, het modaal inkomen van Nederland wordt geschat op 36.000 Euro.

Dit artikel delen:

Lees meer

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy dit jaar misschien naar pc en Switch Maker van Civilization 3 en 4 werkt aan nieuwe strategiegame 10 Crowns
0

Reacties op: Overwatch League verwelkomt binnenkort wellicht eerste vrouwelijke speler

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.