Overwatch League verwelkomt binnenkort wellicht eerste vrouwelijke speler | Gamer.nl

Overwatch League verwelkomt binnenkort wellicht eerste vrouwelijke speler | Gamer.nl

De Overwatch League krijgt binnenkort mogelijk voor het eerst een vrouwelijke speler.

Kim "Geguri" Se-yeon is een Zuid-Koreaanse Overwatch-streamer die vooral goed is in de tank en support Zarya. Op Twitch meldde zij dat ze is aangenomen door een buitenlands team bij de Overwatch League. "Over teams, ik ga naar een buitenlands team. Ik heb veel aanbiedingen gehad", vertelde ze volgens een vertaler op Reddit. Als dit daadwerkelijk doorgaat wordt Kim Se-yeon de eerste vrouwelijke speler bij de Overwatch League.

Welk team ze gaat versterken is nog onbekend, maar op het moment wordt vermoed dat het gaat om het New Yorkse team Excelsior, omdat dat het team is die ze het eerst volgde op Twitch. Bovendien heeft Excelsior spelers in het team die vloeiend Koreaans spreken.

Volgens een woordvoerder van Overwatch tegenover PC Gamer staat er nog niets vast. In de mail vertelt hij dat "spelers niet gezien worden als lid van de Overwatch League totdat we een contract van een speler ontvangen voor een team en die goedgekeurd hebben". Omdat het kantoor nog niets ontvangen heeft staat nog niets vast.

In juli liet Blizzard weten dat Overwatch League-spelers een vaste salaris verdienen van 50,000 dollar per jaar, ongeveer 40.500 Euro. Bovendien kunnen er bonu en verdiend worden door play-offs en competities te winnen. Om te vergelijken, het modaal inkomen van Nederland wordt geschat op 36.000 Euro.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou