Volgens een anonieme bron van Edge is het recente gerucht dat Factor 5 in de problemen zit helemaal waar. Op een blog van een medewerker, Sam Baker, zou kort hebben gestaan dat werknemers van Factor 5 een tijd lang geen loon hebben gekregen, dat er werknemers ontslagen zouden worden en dat een game geannuleerd is.

Volgens de anonieme bron zijn afgelopen vrijdag 37 mensen ontslagen, zodat er zo'n 38 mensen over blijven. "De laatste keer dat we betaald zijn was op 15 oktober."

Baker, die op zijn blog berichtte van de situatie alvorens hij dit weer weghaalde, is volgens de anonieme bron van Edge geschokt van de aandacht die zijn tekst van de online media heeft gekregen. Volgens de bron is Baker intussen weg bij Factor 5 en was het niet zijn bedoeling het bedrijf in een slecht daglicht te stellen, maar denkt Factor 5 er nu over om hem aan te klagen.

Vooralsnog is er nog geen officiële reactie van Factor 5, maar dat er iets aan de hand lijkt te zijn, mag duidelijk zijn. De ontwikkelstudio is verantwoordelijk voor games als Lair en de Rogue Squadron-games op de Nintendo 64 en GameCube.