Gerucht: 'NX krijgt Mario op lancering, 299 dollar voor console' | Gamer.nl

Gerucht: 'NX krijgt Mario op lancering, 299 dollar voor console' | Gamer.nl

Volgens een gerucht op Reddit krijgt de NX, Nintendo's nieuwe console, een Mario-game op lancering en gaat de console 299,99 dollar kosten.

De post van de Reddit-bezoeker FlapSnapple is bevestigd door moderators. Dat betekent dat de bezoeker in kwestie mogelijk bewijs heeft gestuurd naar de moderators om de betrouwbaarheid van het gerucht te bevestigen. De bezoeker zou werken bij een grote winkelketen, maar blijft anoniem. Toch zijn onderstaande geruchten op geen manier bevestigd en heeft Nintendo de NX nog niet uit de doeken gedaan.


Volgens FlapSnapple is een belangrijke zin rondom de NX die op een poster staat 'Heb onderweg interactie met je game'. Dit zou correct zijn in combinatie met de geruchten dat NX-games zowel op televisies als onderweg gespeeld kan worden. Er zouden zo'n vier lanceringstitels komen (al is niet bekend of het hier alleen om Nintendo-games of alle games inclusief andere uitgevers gaat) en één daarvan zou een nieuwe Mario-titel zijn.

De console zou gebruikmaken van cartridges - een vaak gehoord gerucht - en een resolutie van 1080p en 60 frames per seconde zou de standaard worden. Wanneer games 'onderweg' gespeeld worden zou dat in een resolutie van 900p kunnen. De console zou ook 4K streaming hebben voor bijvoorbeeld Netflix.

De console zou 299,99 dollar kosten, maar er zou ook een bundel uitkomen, al is de inhoud van die bundel onbekend. De bundel zou 399,99 dollar kosten. Tot slot zou de verpakking van de console iets groter zijn dan die van de Wii U, wit en blauw in het kleurenschema gebruiken en zou de naam 'NX' ook op de doos staan.

Nintendo heeft de NX vooralsnog niet onthuld en het is ook niet bekend wanneer dat gaat gebeuren. Bovenstaande geruchten zijn dus op nog geen enkele manier bevestigd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou