Nieuws
NINTENDO Switch

Gerucht: Nintendo Switch lanceert op 17 maart 2017 in Europa

Console zou in diezelfde week wereldwijd verschijnen

Geschreven door Michel Musters op

Nintendo Switch komt ergens in maart uit, maar volgens Laura Dale van Let's Play Video Games lanceert de console specifiek op 17 maart 2017 in Europa.

Dale heeft eerder al details rondom de Switch correct gelekt, al is het niet duidelijk hoe waarheidsgetrouw dit gerucht is. Volgens haar Twitter-bericht lanceert de console in de andere grote regio in diezelfde week, maar niet op dezelfde dag.


Nintendo geeft tegenwoordig nieuwe producten op een vrijdag uit en 17 maart 2017 valt op een vrijdag, dus dat klopt in ieder geval. Nintendo zelf heeft echter nog geen specifieke releasedatum bevestigd. Op 12 januari houdt Nintendo een groot evenement waarop meer details, waaronder de lanceringsdatum en de prijs, alsmede de beschikbare games, worden aangekondigd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Grand Theft Auto 5 is 70 miljoen keer verscheept Pokémon Go wil spelers beter binden met dagelijkse bonussen
4

Reacties op: Gerucht: Nintendo Switch lanceert op 17 maart 2017 in Europa

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 3 november 2016 10:28
  Ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af of de grote bedrijven binnen de game industrie dit soort nieuwtjes bewust naar buiten brengen, in plaats van dat ik vroeger vaker dacht; Goh kon er iemand weer eens niet zijn of haar mond houden.

  Het lijkt wel of het een trend aan het worden is om geruchten doelbewust als reclame te gebruiken. Dus dat er geaccepteerd wordt dat het soms ook onjuiste informatie betreft.

  En wat ik dan ook constateer is, dat als het dan gecorrigeerd wordt, het helemaal aan aandacht wint. Dan wordt het nieuws meteen een stuk interessanter.

  Ik ben benieuwd of deze observatie te herleiden is naar social media platformen ansich, of misschien dat deze huidige generatie consoles er een hoofdrol in hebben gespeeld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Nightwish88

  • 3 november 2016 11:05
  @XtraLinkUK Niet alleen in de game industrie gebeurt dit, ook in de smartphone branch en andere gadget gerelateerde branches gebeurt dit in overvloed. Wat je zelf zegt, het leidt tot aandacht voor het product/merk en ik denk dat ze het daarom doelbewust doen. En vooral onder invloed van social media waarop berichten snel worden gedeeld met de wereld. De zogenoemde hype-train.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gamegod

  • 3 november 2016 14:08
  @XtraLinkUK
  Vergeet ook niet dat dit soort geruchten in het voordeel is van diegene die het verspreid
  Die Laura Kate Dale zal door het brengen van dit "nieuws" extra page views krijgen wat haar waarschijnlijk extra inkomen gaat opleveren door reclames.
  Als over 2 maanden blijkt dat ze het fout had zal het niet veel gevolgen voor haar hebben want die inkomsten zijn toch al binnen (hoewel als ze gelijk heeft is het wel beter voor haar want men zal eerder via haar geruchten volgen).

  Plus zo'n spannend gerucht is het ook niet.
  Volgens Gamer.nl: "Nintendo geeft tegenwoordig nieuwe producten op een vrijdag uit"
  Er zijn in maart 2017 5 vrijdagen dus zonder enige verdere kennis kan ik zeggen dat er een 20% kans is dat ze gelijk heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lord Ganon

  • 3 november 2016 13:44
  Sterk staaltje marketing … En we trappen er allemaal nog steeds in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.