Nieuws
Nintendo Direct

Gerucht: Nintendo is nog niet bezig met een Nintendo Direct

Claimt Venture Beat

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Volgens een nieuw gerucht is Nintendo voorlopig nog niet bezig met het plannen van een Nintendo Direct. Dat claimt een nieuw artikel van Venture Beat.

Eerder stelde Venture Beat dat de Japanse gamegigant de grote Nintendo Direct van juni niet ging doen vanwege het coronavirus. Nu zegt het platform dat het bedrijf ook nog niet bezig is met voorbereiden en inplannen van de presentatie. In het nieuwe artikel wordt gesproken over wanneer mensen de grote presentaties van Sony en Microsoft kunnen verwachten. Zo moet de presentatie van de PlayStation 5 volgens het artikel iets later plaatsvinden dan gepland.

De auteur, Jeff Grubb, zegt dat hij via insiders heeft gehoord dat Nintendo aan ontwikkelaars heeft aangegeven niet te wachten op een Nintendo Direct om aankondigingen te doen. Of de informatie klopt is natuurlijk nog niet met alle zekerheid te zeggen, maar Grubb was eerder al wel correct in het voorspellen van de Nintendo Mini Direct en Indie Direct in maart.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe maps voor Call of Duty: Modern Warfare in grote update Alle spellen in 51 Worldwide Games uitgelicht
3

Reacties op: Gerucht: Nintendo is nog niet bezig met een Nintendo Direct

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  smaakmaker

  • 19 mei 2020 11:31
  Als de Paper Mario aankondiging heeft aangetoond doormiddel van verkoopcijfers van de game en views op yt van de trailer heeft aangetoond te werken. Dan zie ik Nintendo misschien dit wel als nieuwe standaard gebruiken om games aan te kondigen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WvA

  • 19 mei 2020 11:49
  @smaakmaker Kan me niet voorstellen dat de Direct er kwa kosten niet uit te halen is (omdat het vrijwel allemaal Intern is), sterker nog, ik denk dat Thirth Praty titels best wel een flink bedrag betalen om in de uitzending te zitten. Voor een zelda of mario is een Direct waarschijnlijk niet nodig, omdat het toch wel opgepakt gaat worden, maar voor de wat kleinere titels kan het zeker helpen. En een nieuwe IP zoals Splatoon heeft wel een podium nodig om aan de man te krijgen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gamegod

  • 19 mei 2020 13:07
  @smaakmaker
  Bijna elke aankondiging van een (potentieel) goede first party Nintendo game levert altijd veel views/verkoopcijfers op.
  Dat is de kracht van veel van hun first party games en de reden waarom mensen Nintendo fans worden/blijven.

  Nintendo zou prima zonder de grote Directs kunnen (voor hun eigen titels) echter het voordeel van een direct is dat veel mensen er naar kijken wat ook goed is voor hun 3rd party titels.

  Denk gewoon dat het momenteel lastig is om met leverdata voor de 3rd parties te komen omdat er nog steeds veel onzekerheid is over hoe de markt wordt onder corona.

  Directs hebben trouwens ook nadelen.
  Zodra er een Direct is, hoe goed die ook is, zullen er altijd mensen zijn die hun titel missen wat teleurstelling oplevert.

  Ik verwacht trouwens dat na het hele covid gebeuren de Directs wel weer terug komen.
  En als ze niet terugkomen, laat ze dan wel a.u.b. de Nindies maken!
  Lang niet alle games zijn goed maar sommige zijn echte pareltjes

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.