Nieuws
Htc Vive

Gerucht: Handelsmerk wijst op nieuwe HTC Vive vr-headset

HTC Vive Cosmos aangevraagd bij EUIPO

Geschreven door Rick Bloemzaad op
HTC heeft bij het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) een handelsmerk aangevraagd. Het Taiwanese bedrijf vroeg bij het EUIPO bescherming aan voor de term 'Vive Cosmos'. Met deze aanvraag wordt verwacht dat er een nieuwe virtual reality-headset op komst is.

Op 15 november 2018 deed HTC een aanvraag bij het EUIPO om de term 'Vive Cosmos' te beschermen. De aanvraag wordt omschreven als een "Op hoofd vastgemaakte scherm voor computer gesimuleerde realiteit". De omschrijving bevat veel gelijkenissen met de huidige HTC Vive headset, zoals bijbehorende controllers.

HTC

Met het verschijnen van dit handelsmerk wordt gesuggereerd dat HTC mogelijk werkt aan een nieuwe virtual reality headset. Echter zijn er naast het handelsmerk nog geen gegevens te vinden over een eventueel nieuwe headset van het bedrijf. Indien er sprake is van een nieuwe headset, wordt de vraag gesteld welke onderscheidende elementen zich op de hardware bevinden vergeleken met het vorige model.

Een nieuwe headset kan een logische stap zijn van het Taiwanese bedrijf. Het huidige model, de HTC Vive, is een groot succes in virtual reality en kan met betere hardware de concurrentie van bijvoorbeeld Oculus voorblijven en het marktaandeel vergroten.

Bron: Mobielkopen.net

Dit artikel delen:

Lees meer

Skybound is begonnen met het afmaken van Telltale's The Walking Dead Fysieke verkoop Fallout 76 slechter dan Fallout 4 in VK
0

Reacties op: Gerucht: Handelsmerk wijst op nieuwe HTC Vive vr-headset

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.