L.A. Noire wordt een detective-game in het Los Angeles van de jaren 40. Rockstar's nieuwe project is al tijden in geheimzinnigheid gehult, maar nu lijkt daar misschien een einde aan te komen. Surfer Girl, een nogal amateuristisch-ogende blogger die de laatste maanden wel vaker geruchten de wereld in helpt, heeft namelijk wat details gepost over de game. Neem het met een korrel zout om teleurstelling te voorkomen.

Het wordt een free-roaming spel zoals GTA, dat zich afspeelt in een accurate versie van Los Angeles in 1947.Team Bondi (de ontwikkelaar) heeft zelfs een kostuumdesigner ingehuurd om er voor te zorgen dat de kledij klopt.Naast het hoofdverhaal zullen andere missies gebaseerd zijn op zaken die echt in de krant hebben gestaan toen der tijd.Een Amerikaanse marinier zal een grote rol in de game spelen.L.A. Noire wordt niet exclusief voor een console maar zal zeker niet op de Xbox 360 uitkomen vanwege ruimtegebrek.

Wanneer er met meer zekerheid te zeggen valt hoe waarheidsgetrouw deze details zijn, laten we je het weten.

Update: het gerucht dat L.A. Noire zeker niet op de Xbox 360 verschijnt, moeten we met een flinke korrel zout nemen. Ontwikkelaar Team Bondi is namelijk op zoek naar een Lead Animator die zowel met de PlayStation 3 als de Xbox 360 uit de voeten kan. Bij de betreffende sollicitatie staat bovendien dat het huidige project L.A. Noire behelst. Het zou misschien kunnen dat de Lead Animator voor een ander project is, maar dat klinkt erg onwaarschijnlijk.