Enkele maanden geleden, tijdens de E3, speelde zich een kleine soap af. Terwijl iedereen had verwacht dat Bungie, de studio achter de Halo-serie, zijn nieuwe game zou presenteren, toonde Microsoft op zijn presentatie niets van de ontwikkelaar. Op de site van Bungie viel te lezen dat de aankondiging vanaf hogerop werd tegengehouden, waarna het erg stil bleef rondom de studio.

Aan die stilte zou weleens abrupt een einde kunnen komen, als we een bron dicht bij Microsoft mogen geloven. Volgens deze bron zal de uitgever namelijk volgende week ergens in Europa een persconferentie houden, waarin de game uit de doeken gedaan moet gaan worden. En alsof dat nog niet genoeg was mogen we volgens diezelfde bron ook een nieuwe aankondiging verwachten van ontwikkelaar Rare, die momenteel druk bezig is met Banjo Kazooie: Boutjes en Moertjes en onlangs Viva Piñata: Paniek in het Paradijs in de winkelschappen plaatste.

De bron wist helaas echter niet te melden welke games het hier zou betreffen. Eerdere geruchten stellen dat het volgende deel in de Halo serie niet door Bungie ontwikkeld zal worden. Dit zou betekenen dat de game die volgende week eventueel aangekondigd wordt niets met het Halo-universum te maken zal hebben. Ook van het volgende project van Rare is weinig bekend, al heeft de ontwikkelaar al verschillende hints gegeven naar Killer Instinct 3. Hoewel het vrijwel zeker is dat beide ontwikkelaars bezig zijn met nieuwe, onaangekondigde titels, zouden de onthullingen van deze games weleens eerder kunnen plaatsvinden dan gedacht.