Gerucht: Nieuw Switch-model met betere CPU lanceert in 2020

Gerucht: Nieuw Switch-model met betere CPU lanceert in 2020

Volgens de Taiwanese website href="https://www.digitimes.com/news/a20200106VL204.html" rel="noopener noreferrer" target="_blank">DigiTimes </a>werkt Nintendo aan een vernieuwd Switch-model.

Volgens de website wordt het vernieuwde model ergens in het midden van 2020 gelanceerd. De productie van het apparaat begint naar verluidt aan het einde van het eerste kwartaal van 2020. Het vrijgegeven nieuws komt overeen met het eerdere nieuws dat Wall Street Journal naar buiten bracht. Journalist Takashi Mochizuki berichtte in augustus dat Nintendo plannen heeft om de productlevenscyclus te verlengen met andere modellen.

Digitimes rapporteert dat Nintendo de bedoeling heeft om het nieuwe Switch-model te voorzien met een behuizing van verschillende metalen. Daarnaast wordt de CPU verbeterd. Hoewel er nog niks bekend is van het aankomende model, zijn de verwachtingen dat de volgende console moet functioneren als een Switch Pro.

Dr. Serkan Toto, de CEO van Kantan Games, vertelde aanGamesIndustry.bizdat hij er niet aan twijfelt dat er een Switch Pro wordt gelanceerd in de zomer van 2020. Op deze manier moet Nintendo de lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X namelijk counteren. Toto verwacht dat de verkoopprijs van de Switch Pro rond de 400 dollar gaat liggen.

Andere kenners zijn echter sceptisch, IHS Markit Technology analist Piers Harding-Rolls zegt dat de kans op een Switch Pro-model sterk is verminderd na de lancering van het verbeterde vlaggenschipmodel en de Switch Lite.

Nintendo heeft vooralsnog in elk geval niks te melden, volgens een woordvoerder van Nintendo Amerika is er 'niks te melden over dit onderwerp.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"ergens in het midden van 2020 gelanceerd. De productie van het apparaat begint naar verluidt aan het einde van 2020." Whuuut??

0
test

"Op deze manier moet Nintendo de lancering van de PlayStation 5 en Xbox One namelijk counteren." Waarom moet nintendo de launch van de xbox one counteren? En zijn ze daar dan niet een beetje laat mee? Die is al jaren uit.

0
test

@darkmanwls Series X natuurlijk. Als gamejourno's er al van in de war raken is het natuurlijk wel een ongelofelijke k*tnaam..;)

0

@clandestine666 Series X gaat toch gewoon xbox heten? Dacht dat ze dat laatst gemeld hadden.

0
test

@darkmanwls @clandestine666 Lijkt erop dat het artikel is aangepast: "Op deze manier moet Nintendo de lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X namelijk counteren"

0
test

@darkmanwls Dat moest natuurlijk de Series X zijn, haastige spoed is zelden goed. Thanks!

0

Aanbevolen voor jou