Nieuws
platinum games

Gerucht: Microsoft wilde Platinum Games kopen

Japanse gamemaker bijna onderdeel van Xbox Game Studios?

Geschreven door Zoë Bonefaas op
Microsoft zou vorig jaar hebben geprobeerd Platinum Games te kopen. Dit gerucht is ontstaan na het nieuws dat Platinum een fonds heeft ontvangen van Tencent.

Op 31 januari plaatste Daniel Ahmad een tweet waarin hij bekendmaakte dat Platinum Games een fonds had ontvangen van Tencent. Op dat bericht volgde de reactie die dit gerucht de wereld in heeft geholpen. Brad Sams, Microsoft-insider, reageerde op de tweet dat hij vrij zeker wist dat Microsoft vorig jaar had geprobeerd om Platinum Games te kopen.

Platinum Games en Microsoft hebben van 2013 tot 2017 samengewerkt aan de Xbox One game Scalebound. Na vijf jaar samen aan het project werken, is deze game geannuleerd. Sindsdien hebben de twee bedrijven niet meer samen gewerkt.

Er is geen hard bewijs dat dit gerucht echt waar is en voor Platinum Games zal het niet veel meer uitmaken. Zeker niet na de bijdrage van Tencent en het succes van de Kickstarter voor the Wonderful 101: Remastered waarmee het bedrijf nu al meer dan 1,2 miljoen euro heeft opgehaald.

Dit artikel delen:

Lees meer

Zombiegame Darksburg volgende week in Early Access Update: Nintendo onderzoekt cloud saves Animal Crossing: New Horizons
1

Reacties op: Gerucht: Microsoft wilde Platinum Games kopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Krytuun

    • 7 februari 2020 14:46
    Er zijn wel meer geruchten omtrent Microsoft. Ik ben benieuwd of we komend E3 meer te weten komen over eventuele nieuwe Microsoft studios.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.