Gerucht: Microsoft overweegt Xbox One-versie Halo Infinite te schrappen

Gerucht: Microsoft overweegt Xbox One-versie Halo Infinite te schrappen

Volgens een geverifieerd forumlid van ResetEra overwegen Microsoft en ontwikkelaar 343 Industries om Halo Infinite niet meer naar Xbox One te brengen.

Een forumlid die zichzelf Sponger noemt meldt dat op het gameforum. 343 Industries zou overwegen om de Xbox One-versie niet meer verder te ontwikkelen en zich volledig te richten op de Series X- en pc-versies.

Daarbij is het volgens hem zelfs niet onmogelijk dat Halo Infinite pas begin 2022 uitkomt - het spel werd onlangs uitgesteld van de Xbox Series X-lancering eind dit jaar naar 2021. Alle beslissingen die rondom de game worden gemaakt zijn volgens de ResetEra-bezoeker "om de beste Halo-game ooit te maken".

Hoewel de identiteit van Sponger niet bekend is, claimt een moderator op ResetEra dat de bezoeker in een positie zit waarin hij dergelijke informatie kan verkrijgen. Mensen kunnen op ResetEra niet zomaar dergelijke claims maken - een moderator moet bewijs hebben gekregen van een bezoeker dat hij of zij te vertrouwen is.

Microsoft en 343 Industries zelf hebben publiekelijk op geen moment aangegeven Halo Infinite niet meer op Xbox One te willen lanceren. Voor zover bekend staat het spel dus nog voor Xbox One, Xbox Series X en pc gepland.

halo infinite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dan graaf je eigen graf aan het begin van een nieuwe console cyclus! Nie handig

0
test

@Aquemini neehoor dit hadden ze al veel eerder moeten doen. Next gen games moeten gewoon next gen zijn en niet rekening houden met een verouderd systeem. Als je achteraf kan downscalen en het werkt op een verouderd systeem dan is het mooi meegenomen maar in de basis moet de volledige focus van het team gewoon op next gen zijn. Dus ja wat mij betreft mag MS dat hele plan om de xbox one te ondersteunen de eerste paar jaar wel over boord gooien.

0

@wazp dan kan wel je hele wij-gaan-voor-het-gehele-ecosysteem verhaal zo de prullenbak in. Ik heb nu al zoveel verschillende kanten gehoord dat zo langzamerhand wel duidelijk wordt dat ze het zelf ook niet weten

0

Van mij uit lijkt me dit een goeie zet. De ssd en de cpu zijn zo oud, dat zou vanaf de komende naar een evt toekomstige generatie makkelijker te realiseren zijn zonder teveel bottlenecks..

0

Aanbevolen voor jou