Het gerucht gaat dat zo'n 15.000 werknemers van Microsoft hun baan gaan verliezen. Dat is zo'n zeventien procent van Microsoft's totaal aantal werknemers (90.000). Deze werknemers zullen, indien het gerucht blijkt te kloppen, voor 22 januari ontslagen worden.

Het gerucht komt van de website Fudzilla, waar men zeker lijkt te zijn dat dit gaat gebeuren, hoewel er over hun bronnen niet wordt gerept. Hun onderzoek komt voort uit het eerdere gerucht dat Microsoft ging herorganiseren en werknemers ging ontslaan, al werd er toen gespeculeerd over zo'n tien procent van alle werknemers.

Dit oudere gerucht is ontstaan via een website van een werknemer van Microsoft die zichzelf Mini-Microsoft noemt, al kwam deze werknemer later terug op zijn opmerkingen en speculeerde hij dat het bedrijf misschien een aantal nieuwe producten niet zal uitbrengen in plaats van werknemers te ontslaan.

Het is nog niet duidelijk welke divisies van Microsoft het zwaar te verduren zullen krijgen als het gerucht op waarheid blijkt te berusten. Gespeculeerd wordt dat MSN de nodige ontslagen kan verwachten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Microsoft veel gaat veranderen aan hun Xbox-divisie, omdat de console het erg goed doet.

Vooralsnog kan er dus nog niet worden aangenomen dat bovenstaande speculatie echt staat te gebeuren, maar waar rook is, is vaak vuur. We houden je op de hoogte.