Volgens MTV News zal Microsoft's reactie op de Nintendo Wii nog voor het einde van dit jaar verschijnen. MTV zegt dit te weten dankzij een anonieme ontwikkelaar. Microsoft werkt als sinds afgelopen zomer aan een concurrent van de Wiimote, aldus de website van de muziekzender.

Rare is de ontwikkelaar die de vorm en het uiterlijk van deze controller zou moeten vormgeven. De controller zal alles wat de Wiimote kan mogelijk maken en nog meer. Het klinkt als een sterk staaltje fantaseren, maar MTV lijkt erg zeker van haar zaak. Toch meldt het wel dat nog niets officieel is.

De controller zal bestaan uit vier knoppen, een analoge stick en een microfoon. Ook zou de controller op één of andere manier samen moeten werken met de Xbox Live Vision Camera. Een Nunchuck add-on is vooralsnog uitgesloten.

De bron meldt ook dat Microsoft haar populaire franchise – zoals Halo en Gears of War – op deze controller wilt afstemmen en dat de ontwikkeling daarom alles behalve goed verloopt. “Microsoft wil het gewoon als marketing hebben en om aan derde partijen te laten zien hoe makkelijk ze Wii-games kunnen porten naar de Xbox 360.” Daarnaast zou Microsoft ook nog eens werken aan een soortgelijk Mii-concept.

MTV meldt uiteindelijk dat ze niet zeker weten of we ooit wel wat te zien krijgen van dit project – als het uiteindelijk niet blijkt te werken, zou het onder de tafel geschoven kunnen worden. Of MTV deze anonieme bron had moeten vertrouwen of niet, kunnen wij niet zeggen. Al sinds de aankondiging van de Wii wordt er gespeculeerd over een antwoord van Microsoft, maar of dit een slimme manier is om het succes van Nintendo's nieuwe console te evenaren, valt te bezien. Vooralsnog een heel groot gerucht dus.