Volgens geruchten brengt Microsoft Xbox Game Pass en Ori naar Switch

Volgens geruchten brengt Microsoft Xbox Game Pass en Ori naar Switch

Volgens YouTube-kanaal href="https://www.youtube.com/watch?v=sCuG984QIbU&feature=youtu.be" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>Direct-Feed Games</b></a> is er een samenwerking tussen Microsoft en Nintendo op komst. Microsoft zou Xbox Game Pass en Project xCloud gaan ondersteunen op de Switch en een first-party-indiegame zou op het platform worden uitgebracht.

Direct-Feed zegt gesproken te hebben met 'verschillende bronnen' en meldt dat Microsoft hoog inzet op de Nintendo Switch. Specifiek zou gehint worden naar Ori and the Blind Forest/ Will of the Wisps, die Moon Studios zou porten naar het platform. De CEO van de ontwikkelaar hintte eind vorig jaar naar 'nieuws dat de hele industrie zou shockeren', maar of hij op een port doelde is onduidelijk.

Het is niet ondenkbaar dat Microsoft meer titels op de Nintendo Switch uitbrengt. Zo zijn er twee versies van Minecraft uitgebracht op het platform, waarvan de Bedrock-versie cross-play is tussen Xbox, Switch, pc en mobiele apparaten. Ook krijgen spelers op de Switch Xbox Live Achievements als ze de game spelen.

Ori and the Will of the Wisps

Game pass en xcloud

Het bovenstaande wordt aangevuld met het gerucht dat Microsoft een Xbox-applicatie zou uitbrengen op de Switch, die Game Pass en xCloud ondersteunt. Game Informer zegt dat bronnen van de website hetzelfde suggereren en dat de app zelfs dit jaar al verschijnt.

Microsoft lijkt open te staan voor een uitbreiding van het Xbox-ecosysteem naar andere apparaten. Bij de aankondiging van Project xCloud werd bekendgemaakt dat de streamingdienst naar pc en mobiele apparaten komt. In de aankondigingstrailer wordt bijvoorbeeld getoond hoe Forza Horizon 4 op een smartphone draait via de cloud. Mogelijk biedt streaming een optie om dergelijke Game Pass-titels draaiende te krijgen.

Forza Horizon 4

Vooralsnog heeft zowel Microsoft als Nintendo nog niet gereageerd op de geruchten. Wellicht dat Microsoft tijdens GDC 2019 meer onthult, waar principal program manager Jeffrey Shi een keynote houdt over de 'Software Development Kit die ontwikkelaars spelers op verschillende platformen met elkaar laat verbinden.'

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wow, dit had ik niet verwacht van Nintendo

0
test

Hoop nog steeds op Rare replay :). Zou gaaf zijn Banjo Kazooie op de switch te kunnen spelen.

0
test

@Jumpman ja inderdaad ik heb ook nog steeds perfect dark en conker op mijn verlanglijst staan

0

Aanbevolen voor jou