Het Twitter-bericht linkt naar een bericht van iemand op Reddit, genaamd 'saltyflavor'. Volgens hem is er zojuist nieuws over Metal Gear Solid 5 naar buitengekomen. In de Verenigde Staten is het op dit moment echter nacht. Mogelijk gaat het om nieuws dat door Kojima achter gesloten deuren is aangekondigd. Hij liet tijdens de Comic-Con iets "spectaculairs zien", aldus Epic Games' Cliff Bleszinski via Twitter.

Saltyflavor plaatste samen met het bericht dat MGS5 zou zijn aangekondigd een aantal afbeeldingen, waarop naast een logo van Metal Gear Solid 5 de woorden Open Ground Reconnaissance Endeavour te zien is. Afgekort wordt dit OGRE, de werknaam van Kojima's nieuwe game. Eerdere Metal Gear Solid-games hadden een soortgelijke omschrijving voor het genre waaronder zij vielen, namelijk Tactical Espionage Action. Een gebruiker op NeoGaf merkt op dat maker Hideo Kojima in eerdere interviews al zei dat hij niet blij was met de kleine ruimtes waarin deel 4 zich afspeelde. MGS5 zou daarom meer open kunnen worden.

Een andere afbeelding toont vier woorden die gedeeltelijk zijn afgekapt: Zer, Alzurg, Enamo en Nfants. De ontbrekende letters vormen samen wederom OGRE. De complete woorden, Zero, Galzburg, Renamo en Enfants, refereren allen naar het Metal Gear-universum en duiden mogelijk op een verhaal rondom personage Big Boss en Les Enfants Terribles, de kindsoldaten die in de games een rol spelen. Galzburg lijkt daarbij echter verkeerd geschreven, de 'b' ontbreekt.

Verder is op een andere screenshot het zinnetje "the moment we were cast out of heaven, we became monsters" te lezen. Dit lijkt te slaan op Outer Heaven, een belangrijke plek voor Big Boss die ten noorden van Galzburg ligt.

Hideo Kojima, de bedenker van de Metal Gear-reeks, liet pas geleden al weten dat er een nieuw Metal Gear Solid-deel aan zit te komen en dat deze draait op de Fox-engine. Hiervan zijn al enkele screenshots getoond, die een jungle als setting lieten zien, waar MGS5 zich dus mogelijk deels afspeelt. Dit jaar bestaat de reeks bovendien 25 jaar, wat een onthulling van een nieuw deel niet onwaarschijnlijk maakt. Er is echter nog niets bevestigd en ook de echtheid van de screenshots is onduidelijk.