Nieuws
Pokemon Sword Shield

Gerucht: Meer details Pokémon Sword en Shield gelekt

Legendarische pokémon en nieuwe evoluties

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Een anonieme 4Chan-gebruiker blijkt juiste informatie over Pokémon Sword en Shield gelekt te hebben. Vorige week noemde hij al de namen van de nieuwe titels en meer details.

Woensdag werden Pokémon Sword en Shield onthuld tijdens de Pokémon Direct van Nintendo. In de korte presentatie over de volgende games in de serie werden de regio Galar en de eerste drie pokémon van de nieuwe generatie, Grookey, Scorbunny en Sobble, geïntroduceerd.

In de dagen die vooraf gingen aan de Nintendo Direct werd op het internet al veel gespeculeerd over onder andere de namen van de nieuwe Pokémon-titels. Zo waren er geruchten over Pokémon King en Queen, Pokémon Crown en Scepter en Pokémon Chaos en Control.

Een anonieme 4Chan-gebruiker blijkt nu daadwerkelijk correcte informatie te hebben gelekt op het forum. De gebruiker plaatste op 21 februari, een kleine week vóór de aankondiging van Pokémon Sword en Shield, een bericht waarin hij de namen van de twee spellen noemt. Ook zei hij dat de nieuwe regio, Galar, veel weg heeft van Groot-Brittannië, wat inderdaad in de onthulling naar voren komt.

Pokemon Sword Shield

Naast de informatie van de 4Chan-gebruiker die nu bevestigd is in de Pokémon Direct, gaf de anonieme gebruiker ook andere details over Pokémon Sword en Shield. Zo beweert hij dat de nieuwe legendarische pokemon een metalen slang en een houten paard gaan zijn.

Ook zegt de gebruiker dat er een nieuwe vorm van pokémon-evoluties wordt geïntroduceerd in de nieuwe spellen, genaamd Armored Evolutions. Deze speciale evoluties zijn gepantserde versies van bestaande pokémon, zoals Armored Charizard, Mewtwo, Flygon en Zeraora, en hebben mogelijk te maken met de mythische pokémon Meltan.

De legendarische pokémon en nieuwe evoluties zijn niet bevestigd door Nintendo of Game Freak en zijn dus nog steeds geruchten. Waarschijnlijk wordt tijdens E3 2019 in juni meer bekend over Pokémon Sword en Shield.

Kijk hier de Pokémon Direct over Sword en Shield terug. Lees ook Gameconcepten: Hoe Ken Sugimori Pokémon tot leven bracht

Dit artikel delen:

Lees meer

Test je detective-vaardigheden in The Sinking City Cyberpunk 2077 aanwezig op E3 2019
1

Reacties op: Gerucht: Meer details Pokémon Sword en Shield gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  rashura

  • 1 maart 2019 13:46
  Dus de huidige mega evoluties zouden dan de "Sword" attack-evoluties zijn? Klinkt heel aannemelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.