Nieuws
Super Mario

Gerucht: Mario-film komt rond oktober 2023 op Netflix te staan

Dreamworks en Illumination hebben deal met streamingdienst gesloten voor het publiceren van animatiefilms en -series

Geschreven door Michel Musters op
Volgens geruchten komt The Super Mario Bros. Movie rond oktober 2023 op Netflix te staan.

De film draait vanaf 5 april in Nederlandse bioscopen. De website TV Shows Ace meldt Dreamworks en Illumination, de uitgever en producent van de aankomende animatiefilm, een deal hebben gesloten met Netflix om hun animatiefilms en -series naar de streamingservice te brengen.

Volgens deze deal blijven films tussen de 45 en 70 dagen in de bioscoop draaien, afhankelijk van het succes dat ze genieten. Daarna verschijnen ze maximaal vier maanden exclusief op Peacock. Vervolgens mogen ze tien maanden op Netflix staan, waarna ze weer terugkeren naar Peacock.

TV Shows Ace heeft een optelsom gedaan en meldt dat de film dan ook ergens rond oktober op Netflix moet verschijnen. Illumination, Dreamworks of Nintendo hebben dit echter zelf nog niet bevestigd.

The Super Mario Bros. Movie wordt gemaakt door Illumination, het bedrijf achter de Minions-film. Chris Pratt voorziet Mario van stem en Jack Black speelt Bowser. Seth Rogen en Anna Taylor-Joy spelen respectievelijk Donkey Kong en Princess Peach. Verder verleent Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia) zijn stem aan Luigi. Kevin Michael Richardson voorziet in de stem van Kamek, Fred Armisen de stem van Cranky Kong en Sebastian Maniscalco de stem van Spike.

The Super Mario Bros. Movie draait zoals gezegd vanaf 5 april 2023 in Nederlandse bioscopen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sherlock Holmes-ontwikkelaar deelt info over situatie in Oekraïne Vroege beelden van openwereldversie Black Ops 3 gelekt
4

Reacties op: Gerucht: Mario-film komt rond oktober 2023 op Netflix te staan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  chefry

  • 26 december 2022 12:46
  Ik wacht als trouwe Netflix klant geduldig af wat er komen gaat

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 26 december 2022 17:06
  Dit lijkt me sterk sinds het van illumination is en dat is van showtime. Denk met hun eigen dienst die nu ook veel plekken is in de wereld dat je eerder daar op komt

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  woutzorz

  • 27 december 2022 11:49
  @hulstpower Dat dacht ik ook ja. Alles van Peacock is dacht ik ook te zien op SkyShowtime, dus gek dat dat niet naar voren komt in dit nieuwsbericht

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 26 december 2022 17:30
  Tuurlijk gaan ze zoiets niet naar buiten brengen. Stel jij wilt graag die film zien maar geen interesse in bioscoop. Zolang niet bekend is op welke streaming het gaat komen is de bioscoop de enige vaste plek waar je gegarandeerd deze film kunt zien en die ga je sneller daarheen.

  Is van te voren al bekend dat het in oktober op Netflix komt dan kun je verwachten dat velen daarop wachten.

  Om mensen niet de bioscoop uit te jagen moet je nooit al meteen zeggen welke streaming het gaat worden.. dat maak je pas bekend zodra de film uit de zalen is.
  Lijkt mij.

  Maar voor mij word dit zeker een bioscoop bezoekje. Ik wil deze film wel groot zien en als het ( hopelijk dan toch) een leuke film is zo de makers steunen en niet met een paar cent via streaming.
  Dat kan naderhand wel als extraatje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.