Nieuws
Hideo Kojima

Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.

Eén van de redenen van zijn ontslag

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Oud-vicepresident van gamebedrijf Konami Digital Entertainment, Hideo Kojima, zou geld voor de game Metal Gear Solid 5 hebben gebruikt om aan project P.T. te werken. Dat beweert de Franse nieuwssite Gameblog.

Volgens Gameblog zou Kojima geld van de ontwikkeling voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain hebben gebruikt om in het geheim met een klein team aan de Silent Hill-demo P.T. te werken. Het bestuur was niet op de hoogte van de ontwikkeling en kwamen er pas achter toen het project werd aangekondigd tijdens Gamescom 2014. Tijdens de presentatie werd er een speelbare teaser van de nieuwe Silent Hill-game getoond en uitgebracht. De pr-afdeling van Konami was niet op de hoogte van Project P.T. en konden de vragen van de enthousiaste fans en pers niet beantwoorden.

Het Franse nieuwsplatform zegt ook dat Kojima in het geheim met Sony een lege vennootschap aan het oprichten was om P.T. op de PlayStation 4 uit te gaan brengen. Deze geheimzinnigheid rondom P.T. en het gebruik van Metal Gear Solid 5-geld zou een van de redenen zijn geweest van het ontslag van Kojima bij Konami.

Gameblog.fr zegt dat de spanningen tussen Konami en Kojima inmiddels zijn opgelost en er weer veel communicatie is tussen beide partijen. Volgens het platform bestaat er zelfs een kans dat Konami en Kojima Productions, het bedrijf van Koijma, in de toekomst gaan samenwerken. Het is niet met alle zekerheid te zeggen of al deze informatie klopt, want zowel Konami als Kojima hebben geen officiële verklaring gegeven over het ontslag.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk hier vanaf 15:00 de tweede Pokémon Presents-presentatie Nvidia RTX 3000 specificaties en benchmark gelekt
4

Reacties op: Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Valerium

  • 24 juni 2020 13:48
  Ik geloof het best dat dit zo is.

  Ik heb altijd gezegd dat er meer achter dat verhaal zat dan wat men hoorde. Iedereen stond altijd blind achter Kojima en zat Konami te afzeiken maar er zullen allemaal van dit soort verhalen zijn geweest wat geheim werd gehouden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 24 juni 2020 14:14
  … maar waarom had een enkel persoon dan de macht om geld weg te sluizen en in het geniep een aankondiging te kunnen doen op een game show EN een fysieke release van de software voor elkaar te kunnen krijgen. Allemaal zonder dat iemand ergens een stempel op moest drukken tenminste drie keer?

  Het is bijna krankzinnig als het waar zou zijn. Ik vind het persoonlijk heel moeilijk te geloven. Konami is zeker ziek, maar niet op deze manier.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 24 juni 2020 16:40
  Tja… Dit klinkt als een hoop onzin. Als het waar is zou ik echt verbaast zijn! Bedoel, in zijn 1ntje (klein team) dat allemaal gefixed heeft en de belangrijkste vraag voor mij; Waarom heeft Konami het niet gewoon gezegd dan? Vaag verhaal iig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  misjnoe

  • 27 juni 2020 13:41
  Hmm, ik kan niet spreken voor Japanse bedrijven maar in westerse bedrijven hebben managers van het niveau Kojima genoeg ruimte om projecten op te starten zonder voor elk project hoger management te verwittigen. Dat kan onmogelijk de reden zijn om Kojima te ontslaan. Mocht hij echt in geheim al bezig zijn met Sony om een aparte studio op te zetten dan is het natuurlijk een ander verhaal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.