Nieuws
FIFA 19

Gerucht: 'Frostbite engine van EA komt naar de Switch'

Fifa 20 op Switch kan mogelijk nieuwe engine bevatten

Geschreven door Rick Bloemzaad op
EA is mogelijk bezig om de Frostbite engine naar de Nintendo Switch te brengen. Het gerucht is ontstaan naar aanleiding van een YouTube-video waarin een LinkedIn-profiel wordt uitgelicht en de engine wordt genoemd voor de hybride console.

YouTube-kanaal Doctre81 ontdekte het LinkedIn-profiel van een van de medewerkers van EA. Op het profiel is te zien dat de betreffende medewerker werkt aan het ontwikkelen van de Frostbite engine voor de Nintendo Switch. Tot nu toe was deze engine nog niet beschikbaar voor de console van Nintendo. Ondertussen is de informatie van het LinkedIn-profiel verborgen op de website.

Op het profiel wordt vermeld dat de medewerker 'Software Development Kits' (SDK's) heeft gemaakt voor bestaande games van EA die geschikt zijn om uitgebracht te worden op de Nintendo Switch. Daaronder staat dat de SDK's, waar de medewerker aan heeft gewerkt, gebruikt worden in games, zoals Battlefield V en Anthem. Echter wordt Frostbite niet letterlijk in de tekst benoemd. Momenteel wordt voor games als Battlefield V en Fifa de Frostbite engine gebruikt, wat kan hinten naar een mogelijke Switch-release.

Frostbite

Momenteel wordt voor games als Fifa een speciale engine gebruikt voor de Switch die beduidend minder geavanceerd is in vergelijking met Frostbite. Echter bestaat nu de kans dat bij de volgende Fifa-game, Fifa 20, de Frostbite engine gebruikt gaat worden en daarmee dan ook hetzelfde functioneert als de pc-, Xbox One- en PlayStation 4-versie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om andere nog niet beschikbare games uit te brengen op de Switch, zoals een Battlefield-game.

Tot nu toe heeft EA nog niet gereageerd op het gerucht en is het daarmee voor nu nog onduidelijk hoe dit gaat uitpakken voor zowel EA en Nintendo. Mogelijk kan EA beslissen om de Frostbite engine naar de Switch te brengen door het grote succes van de hybride console en zijn games.

Dit artikel delen:

Lees meer

De gamereleases van januari 2019 ZeniMax vraagt handelsmerk aan voor game 'Deathloop'
3

Reacties op: Gerucht: 'Frostbite engine van EA komt naar de Switch'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 2 januari 2019 12:09
  Uhm… Uit de linked-in tekst is niet op te maken dat de frostbite engine ansich naar de switch komt, er staat dat er een SDK gebruikt wordt die het mogelijk maakt om voor een gameteam content de publishen op diverse platforms. Zo'n SDK staat compleet los van de frostbite engine en EA heeft gewoon Switch games, en die zijn dus gepubliceerd middels die SDK..
  Typisch weer een gevalletje dat de schrijvers (van het originele) artikel geen benul hebben van (game) development.

  En ik kan me sowieso niet indenken dat ze bij EA niet al lang bezig zijn met de frostbite engine te porten naar de Switch, al is het alleen maar voor testen (of een zwaar beperkte variant te gebruiken).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 2 januari 2019 12:20
  @SuperDre Zwaar beperkt is wel overdreven. Zo veeleisend is de FBe niet. Waarschijnlijk maakte ze tot nu toe gebruik van eerdere builds en wordt er nu overgeheveld.

  Dit kan in ieder geval een aanleiding tot zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  AlexKidd

  • 2 januari 2019 15:42
  Boeiend. Wie koopt er nog EA games?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.