Gerucht: PlayStation 5-controller werkt ook op PS4

Gerucht: PlayStation 5-controller werkt ook op PS4

Volgens de Franse website van PlayStation moet de controller van de PlayStation 5 ook werken op de PlayStation 4. Bovendien benoemt de website de controller bij de naam DS5, wat staat voor DualShock 5.

De Franse website van PlayStation heeft wellicht een detail gelekt wat de controller van de PlayStation 5 betreft. De website heeft namelijk een pagina aan waar details over de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro te bekijken zijn. Opmerkelijk genoeg, stond de DualShock 5 hier ook bij, en dat zou betekenen dat de DualShock 5-controller ook op de PlayStation 4 en de Pro werkt.

Het lijkt er dus op dat PlayStation France de officiële naam van de controller heeft onthuld. Verder is er geen nieuwe informatie van de controller opgedoken en de exacte specificaties zijn dus nog niet bekend. Daarnaast moet nog maar blijken of de PlayStation 4 werkelijk DualShock 5 gaat ondersteunen. Het kan natuurlijk ook gewoon dat er simpelweg iets misging bij PlayStation Frankrijk. Maar gezien het feit dat de informatie afkomstig is van een officiële PlayStation-website, is de informatie waarschijnlijk wel waar.

 

Eerder doken er al foto's en een patentaanvraag van de PlayStation 5-controller op. Wanneer de PlayStation 5 uit de doeken wordt gedaan, is nog niet bekend.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Andersom had ik cooler gevonden. Ik doe de 4 weg als ik de 5 heb

0
test

@Aquemini Ja is dat niet leuk om te bewaren?

0
test

@Goodmushin , waarom zou ik dat in godsnaam doen, aangezien de 5 backwards compatible is.

0
test

@Aquemini andersom leek mij ook beter indd, dan kan je wat sneller multiplayer lokaal doen

0
test

@Aquemini Andersom gaat ook gewoon werken. Wel moet je rekening houden dat natuurlijk niet alle spellen dan mogelijk goed werken omdat de DS4 dus opties mist die de DS5 wel heeft.

0

Was het nu al zeker dat alle PS4 games op de PS5 te spelen waren?

0
test

@fonsrutte dat heb ik nog nergens gelezen helaas. En ook dan ben ik sceptisch tot de laatste dag voor de release. Al te vaak doet Sony hier onduidelijk over en verbaast het mij niet dat op de dag van release ineens bekent wordt dat alleen first party games of een willekeurige greep wel werken of dat het geschrapt is vanwege performance issues.

0

@Jumpman Kan me niet voorstellen dat het niet zo is, maar ik begrijp je scepticisme. Zeker nu MS al een tijdje inzet op backwards compatability kan Sony eigenlijk niet achter blijven.

0
test

@fonsrutte Ja, dat is al zeker, dat is al een paar keer gezegd. Ook zal de PS5 de PSVR ondersteunen (komt voorlopig ook geen nieuwe versie van, pas op zijn vroegst (half) jaar later).

0

Aanbevolen voor jou