Gerucht: Derde Nintendo Switch-model is geen 'pro-versie'

Gerucht: Derde Nintendo Switch-model is geen 'pro-versie'

Volgens een bekende dataminer is er geen bewijs dat een derde, nog niet onthuld model van de Nintendo Switch een 'pro-versie' wordt. Hij beweert dat de nieuwe console een slechts een 'bescheiden prestatieverbetering' biedt.

Bekend dataminer Mike Heskin zegt te weten dat de 5.0.0 firmware van de Nintendo Switch refereert naar drie verschillende apparaten, zoals eerdere geruchten ook al beweerden. Dit zou betekenen dat er, naast de originele Switch en de aangekondigde Switch Lite, ook een derde model van de Nintendo-console in ontwikkeling is. Op basis van de specificaties van de apparaten is Heskin echter van mening dat dit derde model geen 'pro-versie' is.

Heskin vertelt in een serie van berichten op Twitter dat de nieuwe Nintendo Switch Lite gebruik maakt van een Nvidia Tegra 214-system-on-chip, ten opzichte van de Tegra 210 in de originele Switch. Naast dat deze Tegra 214-chip potentieel meer DRAM-geheugen heeft dan zijn voorganger, zorgt het lagere vereiste voltage van de chip ook voor de langere batterijduur van het nieuwe model.

Het nog niet onthulde, derde model van de Nintendo Switch gaat volgens Heskin, net zoals de Switch Lite, een Tegra 214-chip bevatten en gaat er hetzelfde uitzien als de originele Switch. Het enige verschil is dat de grafische kaart van het nieuwe model wordt overgeklokt, waardoor deze een 'bescheiden prestatieverbetering' biedt. Op basis hiervan is Heskin dan ook van mening dat er geen enkel bewijs is dat het hier gaat om een 'pro-versie' van de Nintendo Switch. Hij omschrijft de sprong van de originele Switch naar het nog niet onthulde model zelfs als minder groot dan de overgang van de 3DS naar de New 3DS.

Of de beweringen van Heskin over de specificaties en het nog niet onthulde Switch-model kloppen, moet nog blijken. Doug Bowser, de president van de Amerikaanse tak van Nintendo, zei vorige week nog niks te weten over een krachtigere Switch en verzekerde dat de originele Switch voorlopig een belangrijk onderdeel blijft van de Nintendo line-up.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Kan zijn, en voor mij prima maar dan hoef ik hem niet. Elke verbetering is voor nieuwe bezitters mooi en nuttig. Maar haalt oudere gebruikers niet over om dan hun huidige te vervangen. Dus zelfs als het geen pro is is het voor nieuwe kopers extra nuttig maar voor mij niet. Daarbij kan ik me dit niet indenken, zeker niet als 3e model, hooguit zou dit met hey huidige model gebeuren en dan ook dat we geen 1e model meer hebben. WAnt een hele simpele upgrade naast een normale in de winkel leggen lijkt me niks.

0

Aanbevolen voor jou