Gerucht: Cyberpunk 2077 komt dit jaar nog uit | Gamer.nl

Gerucht: Cyberpunk 2077 komt dit jaar nog uit | Gamer.nl

Volgens de Poolse krant href="https://strefainwestorow.pl/artykuly/spolki/20180409/dywidenda-cd-PROJEKT-2018">Strefainwestorow </a>komt Cyberpunk 2077 dit jaar nog uit. CD Projekt Red zou vermoedelijk geen dividend betalen aan aandeelhouders om de marketingkosten van de game te kunnen betalen. Dit geheel wordt gemeld door een Poolse gebruiker op <a href="https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/8bbik6/cd_projekt_will_not_pay_dividend_to_stakeholders/">Reddit</a>. Ook heeft een anonieme bron gemeld dat de game een first-person perspectief bevat.

In de krant staat dat CD Projekt Red, ondanks de grote hoeveelheid geld die The Witcher 3 dit jaar binnen heeft weten te halen (200 miljoen euro) geen dividend gaat uitbetalen. Vorig jaar betaalden ze ruim 30 miljoen euro aan hun aandeelhouders, maar nu wil de Poolse ontwikkelaar dat geld achterhouden.

CD Projekt Red-CEO Marcin Iwiński vertelde daarnaast in een interview dat hij onder de indruk was Fallout 4 onthulling op E3. Fallout 4 had namelijk het spel op E3 onthuld, terwijl het spel al een paar maanden later verkregen kon worden. Dit is afwijkend van andere marketingstrategieën die veel langer van te voren adverteren en trailers en andere content uitbrengen.

Aan de hand van deze data en het interview wordt er door de krant gezegd dat CD Projekt Red hetzelfde gaat doen op E3 met Cyberpunk 2077.

Het verband dat wordt getrokken tu en de uitspraken van Iwiński en de cijfers over uitbetaling van dividend door CD Projekt Red is puur speculatief. CD Projekt Red heeft nog niets bevestigd of ontkend.

Cyberpunk 2077

First-person

Gamepre ure laat weten dat Cyberpunk volgens anonieme bronnen een first person-perspectief krijgt. Dit nieuws werd alleen ook al in 2013 gebracht toen een presentatie van CD Projekt Red werd uitgebracht voor de Siggraph-conferentie. Hier stond in dat de de game een mix tu en third en first-person moet worden.

De anonieme bron van Gamepre ure zegt ook dat er sprake is van een wallrunning-mechaniek vergelijkbaar met die van Call of Duty: Infinite Warfare.

Tijdens de E3 in juni horen we hoogstwaarschijnlijk of deze geruchten kloppen.

Slide uit presentatie 2013
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou