Nieuws
Pokemon switch pikachu

Gerucht: Binnenkort groot nieuws over Pokémon

Maar neem het niet te serieus

Geschreven door Jacco Peek op
Twitter-gebruiker Mug zegt dat er 'binnenkort' Pokémon-nieuws verschijnt. Hoewel de gebruiker nog geen waardevolle reputatie heeft opgebouwd, zijn er redenen om het account in de gaten te houden.

Mug tweette op 11 februari vrijwel de gehele inhoud van de destijds nog onaangekondigde Nintendo Direct. Zo voorspelde hij nieuws over Final Fantasy, een segment van vijf minuten over Fire Emblem, een nieuwe game van PlatinumGames, iets over Yoshi en DeamonXMachina, Bloodstained: Ritual of the Night, Mortal Kombat, Star Fox (uiteindelijk een Starlink-uitbreiding), een '2D Zelda' en Mario Maker.

Nu heeft Mug een bericht geplaatst dat zegt: 'Pokémon binnenkort', doelende op een aankondiging van de nieuwe Nintendo Switch-game die in 2019 moet verschijnen. Velen vroegen wanneer 'binnenkort' exact is, maar daar zegt Mug geen antwoord op te hebben: "Waarschijnlijk volgende maand, maar dat is slechts een gok."

Dit gaat tegen de verwachtingen in van de meeste Pokémon-fans, die hopen op een aankondiging op Pokémon Day. Pokémon Day vindt woensdag 27 februari plaats, de dag dat Pokémon Red en Green in Japan verschenen. Op de officiële website van The Pokémon Company zijn de plannen uiteengezet. Zo gaat de Pokémon-marathon met de anime-serie en films van start op Twitch en is Game Freak aanwezig in de Nintendo Store in New York City voor een Q&A.

Bovenstaande lijkt niet te hinten naar een grote aankondiging, aangezien het optreden van Game Freak gericht lijkt te zijn op kinderen en niet wordt uitgezonden. Daarentegen werden Pokémon Sun en Moon op 26 februari 2016 aangekondigd ter ere van Pokémon Day. Ook wordt er gesproken van 'opwindend nieuws', maar daarmee kunnen ze ook doelen op de aankondigingen op de website.

Gezien de eerdere juiste voorspellingen van Mug en de timing van eerdere Pokémon-aankondigingen is het verstandig om Pokémon Day in de gaten te houden. Het gerucht is echter niet te serieus te nemen, want er is relatief weinig reden om aan te nemen dat Mug het bij het juiste eind heeft.

De nieuwe Pokémon-games voor de Switch komen in 2019. Op 8 mei verschijnt ook de Detective Pikachu-film.

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Nieuw Apex Legends-wapen nu beschikbaar en mogelijk hoverbikes Call of Duty: Black Ops 4-lootboxen zorgen voor ophef
0

Reacties op: Gerucht: Binnenkort groot nieuws over Pokémon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.