Op een spaanstalige website is het verassende bericht verschenen dat Apple (bekend van iPod en Mac) SEGA gekocht zou hebben. Daarbij zou de Kiojo Sotara, onderdirecteur van 'accounts SEGA', hebben gezegd dat dit een belangrijke samenwerking voor de gamesindustrie is. De nieuwe divisie zou Apple SEGA gaan heten en heeft volgens de bron ook aangekondigd te gaan werken aan een nieuwe console.

Als er rationeel naar dit bericht gekeken wordt dan zullen de meeste mensen inzien dat dit waarschijnlijk onzin is. Sega ontwikkelt op dit moment zoveel titels voor verschillende consoles dat het zo goed als onmogelijk zou zijn om zich nu alleen voor Apple in te zetten. Daarnaast heeft SEGA met de 'flop' van de Dreamcast zoveel schulden gemaakt dat zij voorlopig alleen software mogen ontwikkelen en geen hardware meer op de markt mogen brengen onder de naam SEGA.

Of dit gerucht waar is: Nee

Toevoeging: Dit bericht was naar aanleiding van 28 december, de Spaanse tegenhanger van 1 april. Alle informatie uit dit bericht is dus inderdaad onwaar.