Nieuws
AG headset Apple

Apple en Valve ontwikkelen mogelijk nieuwe ar-headset

Naar verluidt verschijnt de headset in 2020

Geschreven door Cody van den Bogert op
Volgens DigiTimes is Apple een samenwerking aangegaan met Valve om een nieuw soort AR headset op de markt te brengen.

Valve heeft in het verleden al een vr-headset ontwikkeld dat werd ondersteund door macOS. De nieuwe samenwerking gaat echter naar verluid niet om een vr-headset, maar ook een ar-headset. Volgens DigiTimes is deze samenwerking al in volle gang. CEO van Apple, Tim Cook, gelooft dat augmented reality de toekomst heeft en vindt het belangrijk dat het bedrijf hier op inspeelt. Volgens hem wordt ar minstens net zo toonaangevend in de techwereld als smartphones.

In juli waren de berichten en geruchten rondom ar- en vr-producten van Apple echter heel anders. Er werd toen juist gespeculeerd dat Apple van deze markt ging afzien. Maar volgens een Taiwanese website is dit dus precies andersom en stort Apple zich juist volledig op deze nichemarkt.

Dataminers hebben bestanden gevonden in iOS13 en Xcode 11 die lijken te bevestigen dat techgigant Apple nog altijd bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe ar-headset. Er werd ook een pictogram gevonden dat mogelijk het uiterlijk van de nieuwe AR headset toont.

Over de besturing van de nieuwe headset is nog weinig bekend, hoewel er in 2017 geruchten in de rondte gingen dat een mogelijk product als deze headset, op een compleet nieuw besturingssysteem moet gaan draaien. Besturingsmogelijkheden die werden genoemd waren touchscreen, Siri Voice en hoofdgebaren.

Naar verluidt was Apple in eerste instantie van plan om de ar-headset in 2019 te lanceren, maar het bedrijf lijkt te hebben aangegeven dat het product niet voor 2020 in de winkel ligt.

Hoewel DigiTimes erom bekend staat dat ze vaak juiste geruchten en informatie delen, kan er uiteraard niet met zekerheid worden gezegd dat de ar-Headset werkelijk in ontwikkeling is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rick en Morty spelen Death Stranding in nieuwe teaser Tien minuten aan Terminator: Resistance-gameplay
0

Reacties op: Apple en Valve ontwikkelen mogelijk nieuwe ar-headset

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.