Nieuws
animal Farm

George Orwells Animal Farm krijgt videogame-adaptatie

'Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere'

Geschreven door Eline Oosterloo op
De sociaal kritische klassieker Animal Farm van George Orwell krijgt een indiegame.

De game, die nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling zit, zal het verhaal van Manor Farm navertellen in een combinatie van twee gamegenres. Spelers stappen in de schoenen van een van de dieren op een manier zoals je dat van een adventure-titel zou verwachten. Aan de andere kant bevat de game tycoon-achtige gameplay, waarin spelers de boerderij moeten te onderhouden.

"Het is belangrijk dat lezers en spelers zich kunnen identificeren met zowel de onderdrukkers als de personages die onderdrukt worden," vertelt ontwikkelaar Imre Jele. De samenwerking met het nalatenschap van Orwell benadrukt dit doel en Jele legt uit dat ze "de doelen en ideeën van het project goed onder de loep hebben, zoals het ook moet".

Naast Jele werken ook George Baker van Fable, Kate Saxon van The Witcher 3, Jessica Curry van Everybody's Gone to the Rapture en Andy Payne van Gambitious mee aan de ontwikkeling van de Animal Farm-game. Het team denkt dat het publiek klaar is voor meer gesofistikeerde content en vindt dat de hedendaagse maatschappij veel weg heeft van het scenario van Animal Farm.

Wanneer Animal Farm uitkomt, of op welke platformen deze game zal verschijnen is nog niet bekend. De ontwikkelaars geven aan binnenkort meer informatie over de game vrij te geven.

Bron: Polygon

Dit artikel delen:

Lees meer

Monster Hunter Stories Zeventien minuten Code Vein-gameplay vrijgegeven
3

Reacties op: George Orwells Animal Farm krijgt videogame-adaptatie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • fonsrutte

  • 7 september 2017 14:18
  Animal Farm is natuurlijk een erg mooi en vooral heel belangrijk boek. Dan zie ik die tycoon-achtige gameplay eerlijk gezegd niet zo zitten.
  En de hedendaagse maatschappij lijkt me eerder veel meer weg te hebben van het scenario in 1984 (mijn lievelingsboek) dan Animal Farm.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 7 september 2017 15:45
  @fonsrutte Precies, voor 1984 hebben we geen game nodig. Ga de deur uit, laat je filmen door camera's die overal hangen, gebruik je pinpas, laat vooral de Wifi en GPS van je telefoon aanstaan, and you're there!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Galixy84

  • 7 september 2017 15:21
  Moet je ook Snowball omleggen in het spel?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.