De Zweedse ontwikkelaar Tarsier kondigt vandaag Metronome aan, een ambitieus en erg artistiek spel voor de volgende generatie consoles en in het bijzonder de Xbox 2. Metronome speelt zich af in de stad Metronome, waaraan het spel ook zijn titel te danken heeft. Deze stad, die geinspireerd lijkt op de stijl van cineasten als Tim Burton en Jean-Pierre Jeunet, wordt gedicteerd door een bedrijf genaamd The Corporation. Dit bedrijf heeft zowel al het land, de infrastructuur als de industriën in haar bezit heeft.

Deze wonderlijke stad ligt aan je voeten in Metronome en je zult er langzaam het geheime plan van The Corporation ontrafelen, terwijl je vijanden verslaat en puzzels oplost met behulp van geluid. Je kunt overal in de spelwereld geluiden opnemen die elk hun eigen doel hebben. Zo kan een hard geluid tegenstanders verslaan en een melodieus geluid tegenstanders afleiden. Leuk is dat je zelf de geluiden die je niet voor handen hebt kunt creëren, bijvoorbeeld door een kast van een trap af te gooien.

Een releasedatum voor Metronome is nog onbekend, maar verwacht wordt dat het spel op de E3 zal worden voorgesteld. Op het gebied van art direction en concept, zit het alvast snor met deze game van Zweedse makelij! Voor meer informatie bezoek je de officiële website.